El Festival de Música Antiga dels Pirineus incorpora un concert a l’església de Sant Julià de Lòria

El temple lauredià acollirà el proper 17 de juliol la grandiosa ‘Missa Regalis’ interpretada per l’Ensemble Lisboa 1740

La 'Missa Regalis' interpretada per l'Ensemble Lisboa 1740  es va estrenar l'any passat.
La 'Missa Regalis' interpretada per l'Ensemble Lisboa 1740 es va estrenar l'any passat. FEMAP

Sant Julià de Lòria, és una de les poblacions que s'incorporen enguany al Festival de Música Antiga dels Pirineus. El temple lauredià acollirà el proper 17 de juliol la grandiosa ‘Missa Regalis’ interpretada per l’Ensemble Lisboa 1740 que es va estrenar l'any passat en el festival.

La 'Missa Regalis' és obra de Francesc Valls, considerat un dels compositors més importants i influents del Barroc català. Valls va dedicar la seva grandiosa Missa Regalis ('Missa Reial') a Joan V de Portugal. Es podrà gaudir juntament amb les altres músiques que s’escrivien a la cort de Lisboa a mitjans del segle XVIII. Valls havia estat també estat mestre de capella de la Catedral de Barcelona i era el teòric hispànic més conegut del segle XVIII.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) farà una altra parada a Andorra. Serà el 22 de juliol a l'entorn del llac d'Engolasters. La resta de poblacions que participen en aquesta edició del festival són:  Alàs i Cerc, Alp, Alt Àneu, Avià, Bagà, Baix Pallars, Banys d’Arles, Berga, Bossòst, Camprodon, Castell de Mur, Coll de Nargó, Espot, Estamariu, Esterri d’Àneu, Farrera, Ger, la Guingueta d’Àneu, Isona i Conca Dellà, Lladorre, Llanars, Llívia, Montferrer i Castellbò, Organyà, la Pobla de Segur, Pesillà de la Ribera, Puigcerdà, Riner, Ripoll, Salàs de Pallars, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan de les Abadesses, la Seu d'Urgell, Sort, Tiurana, la Torre de Capdella, Tremp, Vall de Boí i La Vansa i Fórnols.

Vint-i-dues formacions integren el cartell 2023 amb un pressupost de mig milió d’euros. El festival ja ha seleccionat la imatge per a la seva dotzena edició a través, una vegada més, del concurs de cartells. L'obra guanyadora és 'El cant de la natura', i ha estat creada per l’artista d’Alt Àneu, Gerard Llimós

Comentaris

Trending