Un estripagecs de mil quilos per al jardí de Cal Pal

L’artista Pere Moles talla en una biga de tres metres una de les seves característiques creacions

L'estripagecs de Pere Moles plantat al jardí de Cal Pal.
L'estripagecs de Pere Moles plantat al jardí de Cal Pal. reunió de papaia

Una biga de ferro de tres metres d’altura i mil quilos de pes ja llueix al jardí de Cal Pal. Però no de qualsevol manera ni de qualsevol color. Està pintada de vermell i es veu de tres hores lluny i, sobretot, pren la característica forma d’una de les creacions ja ‘mítiques’ els darrers anys de l’artista andorrà Pere Moles.

La peça ha estat col·locada ben recentment en el recinte museístic i per a la reflexió cultural de la Cortinada. Ha calgut una grua per situar al lloc escollit l’estripagecs. Un nou fill més de Moles, que està ‘plantant’ estripagecs ja no només a Andorra sinó a diferents punts de la geografia mundial. També Cal Pal ha volgut una de les creacions del dissenyador escaldenc.

Cal Pal és una de les construccions més representatives de l’arquitectura vernacular andorrana i de la qual es poden documentar vàries ampliacions al segle XVI i a començaments del segle XIX quan s’afegeix un tercer cos a un lateral de l’habitatge moment quan es van bastir el colomer i les dos galeries cobertes de la façana sud-oest, amb la qual cosa la casa va adquirir l’aspecte definitiu.

L'estripagecs maximalista, per dir-ho d'aquesta forma, estarà exposant de forma temporal. Forma part d’una exposició ‘només’ d’estripagecs que hi ha a dins de la casa amb pintura, escultura, mobils, ceràmica ... l’exposició, encara en construcció, es podrà visitar del 10 de juliol al 10 de novembre.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending