Les esglésies romàniques més representatives es podran visitar aquest estiu

La capella de Santa Coloma es complementarà amb el videomapatge de l'Espai Columba

Església de Santa Coloma.
Església de Santa Coloma. Altaveu

Les esglésies més representatives del romànic andorrà obriran les portes durant dos mesos perquè tant els residents com els visitants puguin contemplar les mostres artístiques que contenen sis esglésies repartides arreu del país. La pintura, l’escultura i l’arquitectura que ens ha arribat des de la plena edat mitjana són unes mostres úniques que cada any esperen l’arribada de l’estiu per poder ser ensenyades.

Permetran donar a conèixer als espectadors l’origen i la societat andorrana de fa pràcticament mil anys. Les capelles de Sant Romà de les Bons, Sant Serni de Nagol, Sant Climent de Pal, Sant Miquel d’Engolasters i Sant Martí de la Cortinada es podran visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, i els diumenges de 10 a 14 h de manera gratuïta.

Com a novetat d’enguany, Sant Climent de Pal ja no es visitarà de manera conjunta amb l’antic Centre d’Interpretació del Romànic d’Andorra. Per contra, serà l’església de Santa Coloma, amb el videomapatge, la que es visitarà conjuntament amb l’Espai Columba, on es podran conèixer els frescos originals de la capella i la seva adaptació digital in situ. Aquesta darrera església serà visitable durant l’horari d’obertura del museu que l’acompanya, de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, i els diumenges d’11 a 14 h, i amb les tarifes habituals del museu: normal, 7 euros; reduïda, 3,5 euros, i gratuïta.

A més la casa parroquial de Canillo obrirà l’església de Sant Joan de Caselles de manera gratuïta fins a l’octubre de dimarts a diumenge de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Juntament amb les esglésies també es podrà gaudir de visites guiades al Santuari de Meritxell a partir del dilluns dia 1 de juliol sota l’horari d’obertura del santuari: de 10 a 14 h i de 15 a 19 h i diumenge de 10 a 14 h. El dimarts és tancat. I per últim, es recobrarà la normalitat al Museu Nacional de l’Automòbil i la Casa Rull a partir del dimarts 2 de juliol en el seu horari habitual.

Etiquetes

Comentaris

Trending