Escriptors espanyols de novel·les d’espionatge projecten fer un congrés al novembre a Andorra

El Club Le Carré juntament amb una empresa andorrana d’esdeveniments estan preparant el certamen, que s’hauria de celebrar del 16 al 19 d’aquell mes i que vol fomentar un Premi Principat d’Andorra en la matèria

Comentaris

Muntatge amb John Le Carré que fan servir els impulsors del congrés.
Muntatge amb John Le Carré que fan servir els impulsors del congrés.

El Club Le Carré presidit per l’escriptor Fernando Martínez Laínez i una empresa andorrana d’esdeveniments projecten celebrar del 16 al 19 de novembre d’aquest any el primer congrés d’escriptors de novel·les d’espionatge, que hauria de desembocar, en la segona edició, en l’atorgament del primer Premi Principat d’Andorra de la matèria. Els impulsors del certamen ja tenen reservat espai al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per dur a terme el congrés amb el patrocini en algunes activitats del comú d la capital.

L’acte inaugural del congrés, que tot just s’està dissenyant, es farà el 14 de novembre en presència de Fernando Martínez i autoritats del Principat que encara s’han de confirmar. La previsió dels organitzadors és poder fer alguns actes en diferents parròquies. En el marc d’aquest primer congrés s’hauria d’anunciar la instauració del Premi Principat d’Andorra de novel·la d’espionatge.

En les quatre jornades se celebraran actes on intervindran coneguts escriptors i alguns ex-membres de serveis d’espionatge, que explicaran les seves experiències i revelaran com és el dia a dia d’un espia real en missions a l’estranger. Hi haurà un exposició d’estris utilitzats pels espies i es prepara la celebració d’una escena teatralitzada d’espionatge, així com projecció de pel·lícules del gènere.

El sopar de cloenda, el dia 19 de novembre, hauria de tenir la presència de diverses autoritats del país. El comitè de direcció del Club Le Carré, presidit per Fernando Martínez Laínez, el formen els escriptors José Luis Caballero, Pere Cardona, Jaume Rocha (autor i ex-membre del servei d'espionatge espanyol) i Cayetano Martínez Beltrán.

Etiquetes

Comentaris

Trending