L’època daurada de l’Hotel Rosaleda present a les Jornades Europees del Patrimoni

Comencen dijous dia 14 i entre les activitats programades hi ha llegendes teatralitzades, sortides guiades per conèixer la reconstrucció del campanar de l’església de Sant Vicenç d'Enclar o dos concerts de l’ONCA

L'hotel Rosaleda, ara seu del ministeri de Cultura, durant un acte públic.
L'hotel Rosaleda, ara seu del ministeri de Cultura, durant un acte públic.

Recordar l’època daurada d’un dels hotels emblemàtics del país com és el Rosaleda, ara convertir en la seu del Ministeri de Cultura, és una de les propostes de les Jornades Europees del Patrimoni. Tindran lloc del 14 al 29 de setembre sota el lema ‘Patrimoni viu’. Es refereix als sabers, les tècniques tradicionals, els oficis, les tradicions, és a dir, el coneixement dels quals ha arribat fins als nostres dies.

El tret de sortida es donarà dijous vinent quan mitjançant la plataforma visc.ad s’obrirà per segon any consecutiu una consulta ciutadana sobre diversos béns mobles que necessiten ser restaurats perquè els ciutadans puguin decidir i votar què restaurarem primer.

Recordar l’època daurada de l’Hotel Rosaleda és una de les propostes estrella d’aquestes jornades. El divendres 22 de setembre es recollirà la memòria oral de les persones que van viure els anys d’esplendor de l’emplaçament situat a Encamp i que ara ocupa el Ministeri de Cultura. Es farà a través d’un enregistrament de les entrevistes en vídeo. Els assistents també podran gaudir des de llegendes teatralitzades del país, a la Biblioteca Nacional; fins a un taller de cistelleria creativa per conèixer la tècnica del treball amb vímet també al Rosaleda.

Altres activitats programades són les sortides guiades pels especialistes, per conèixer les tècniques tradicionals que s’han fet servir en la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar, i a la intervenció de restauració que recentment s’ha fet a Sant Joan de Caselles. Així mateix, s’ha programat una ruta urbana per descobrir escenaris clau que van viure els refugiats de guerra que van passar pel país entre els anys 1936 i 1945, entre altres.

Finalment, s’han programat dos concerts oferts per l’ONCA un dels quals serà amb repertori musical pirinenc i andorrà, recuperat pel músic David Font a partir d’una iniciativa de l’Arxiu d’Etnografia, i que farà un tast de què era la música a Andorra l’any 1925. El segon concert serà un duo de violoncels a l’església de Sant Joan de Caselles, just després de la visita guiada.

Etiquetes

Comentaris

Trending