L'èpica escalada del Nanga Parbat per part de Cathy O’Dowd obre el Cicle de cinema de muntanya

Es tracta, segons una revista especialitzada, d'una de epopeies més grans de l’himalaisme que s’hagin explicat mai

Cathy O'Dowd.
Cathy O'Dowd. Altaveu

El  Cicle de cinema de muntanya s'obre aquest dijous amb la conferència i muntatge fotogràfic 'Via nova en un 8.000: l'aresta Mazeno del Nanga Parbat' de Cathy O'Dowd. La cita es a les 21 hores a l'Auditori Nacional d’Andorra a Ordino

Va ser la primera dona a coronar el cim de l’Everest per les dues cares, el 1996 la cara sud i, tres anys més tard, la cara nord. És autora del llibre 'Just for the love of it' (publicat a l’editorial Free To Decide l’any 1999, i reeditat en 2013 per Crux Publishing) i resideix a la Massana. Segons la revista d’escalada Desnivel, la seva escalada al Nanga Parbat, és "una de epopeies més grans de l’himalaisme que s’hagin explicat mai".

 El cicle també tributarà un homenatge a Sergi Mingote, mort recentment. La conferència, programada per al 12 de març,  l’havia de fer en Sergi Mingote a la seva tornada del K2 per explicar les seves experiències en diferents vuitmils. A causa de la seva pèrdua recent, el seu amic Josemi Herrera repassarà el seu llegat i explicarà les vivències al seu costat, en homenatge a la gran persona que va ser Mingote. 'A pulmó' repassa els seus ascensos a les sis muntanyes de 8.000 metres ( Broad Peak, K2 , Manaslu, Lhotse, Nanga Parbat, i Gasherbrum II) que va pujar, sense utilitzar oxigen artificial.

Etiquetes

Comentaris

Trending