‘El fred que crema’ es presentarà aquest dissabte al Cerdanya Film Festival

L'equip tècnic i artístic assistirà a la projecció que és un dels plats forts del certamen que està tenint molt bona acollida per part dels espectadors

Daniel Horvart fa el paper d'un oficial nazi al film.
Daniel Horvart fa el paper d'un oficial nazi al film.

El film 'El fred que crema' serà presentat aquest dissabte pel seu equip artístic i tècnic  a la13ena edició del Cerdanya Film Festival (CFF) al Teatre Casino Ceretà. Dirigida per Santi Trullenque i rodada a Andorra, la pel·lìcula és un dels plats forts de la mostra que es tancarà diumenge.

En aquesta edició, el Cerdanya Film Festival ha programat 37 passis amb 115 creacions audiovisuals. Enguany, ha doblat el nombre d'assistents en la primera setmana del certamen, que va arrencar el dia 1. L'organització atribueix aquest salt quantitatiu a la nova seu principal al centre de Puigcerdà, l'ambiciós programa professional -d'abast transfronterer i centrat en la producció internacional- i la qualitat artística de les propostes audiovisuals que s'hi projecten. Han augmentat tant el públic com els representants de les pel·lícules seleccionades.

L'acció de 'El fred que crema' se situa a l'hivern del 1943. Els matemàtics polonesos Marian Rejewski i Henryk Zygalski, jueus, fugen de la França de Vichy tot passant per Andorra. A Sispony, un matrimoni de joves pagesos format per la Sara i l'Antoni els ofereix refugi, a la vegada que afloren contradiccions i rancúnies passades. Està protagonitzada per Greta Fernández, Roger Casamajor, Adrià Collado, Pedro Casablanc i Daniel Horvath. Es va estrenar al BCN Film Fest el passat mes d'abril. Va guanyar el premi a la millor producció en el Festival Internacional de Cinema en català (FUC-CAT) de la Costa Daurada, amb epicentre a Roda de Berà

Andorra té un gran protagonisme al festival. Per la secció de curtmetratges consagrada han passat 'Plastic Killer', de Josep Pozo, i 'Noria', d’Elisabet Terri. A la secció de cinema de muntanya es va projectar 'Under the Ice', d’Álvaro Rodríguez Areny.

Etiquetes

Comentaris

Trending