‘Dones d’aigua’, a la semifinals dels Premis Enderrock al millor videoclip en català del 2022

La peça competirà amb creacions d’artistes tan populars com els Catarres, Zoo o Lildami i els seus autors -Juli Barrero i Héctor Romance- fan una crida per aconseguir suports en la votació

Comentaris

Una imatge del videoclip.
Una imatge del videoclip.

El videoclip de la cançó ‘Dones d’Aigua’ de Juli Barrero, dirigit per Hector Romance, continua recollint èxits. I, ara, està a punt d’assolir una fita històrica com seria arribar a al final de la 25a edició dels Premis Enderrock. Serà el vot popular el que decideixi si es classifica per a la fase decisiva que li podria permetre obtenir un dels guardons de més prestigi del panorama musical en català.

El videoclip protagonitzat per les actrius Carla de Araújo, Sisi Hinterreitner, Irina Robles i Mercè Canals, narra la relació entre una nena que viu en un entorn rural amb un ésser mitològic, i com aquesta va creixent i es converteix en dona, mentre el personatge místic (la dona d’aigua) es manté inalterable malgrat el pas del temps. La peça transmet un missatge d’amor amb diverses lectures possibles.

Fins ara, el muntatge ha recollit premis a concursos de curtmetratges i videoclips d’arreu del món. Ara, intenta fer-ho als Enderrock, tot s’ha de dir, amb una proposta diferent de la presentada pels altres candidats, ja que en totes les altres peces l’eix sobre el que es desenvolupa l’acció és l’artista que interpreta la cançó.

“Arribar a la semifinal dels Premis Enderrock  -i més encara, fer-ho per segon any consecutiu- és un somni i un premi a la feina ben feta. Però ara necessitem que tothom ens ajudi a passar a la final, que seria un fet històric per a un projecte gestat a Andorra i al Pirineu, necessitem tots els vots possibles”, ha comentat Barrero, que ja l’any passat va arribar a aquesta fase dels guardons, llavors a la categoria d’artista revelació. Per la seva banda Romance explica que “he rebut la qualificació amb molta sorpresa, ja que en aquesta primera fase hem competit amb totes les peces fetes en català durant el 2022, i això ens ha fet concursar davant de grans autors de la música catalana i amb projectes amb molt més pressupost”.

El tancament de la primera volta de la votació popular s’ha fet amb més de 21.300 participants únics autentificats, amb un 16% d’augment respecte al 2022. Entre els altres candidats hi ha videoclips de grups de renom com Els Catarres -amb ‘Honestament’-, Lildami per ‘Supermercat’ o ‘Panya’, de Zoo.

Etiquetes

Comentaris

Trending