Contactes amb Catalunya i Espanya per reforçar la cooperació cultural i esportiva

Sílvia Riva aprofita la celebració de la Setmana del llibre en català per trobar-se de forma distesa amb el ministre Miquel Iceta i la consellera Natàlia Garriga

Comentaris

Trobada entre dirigents culturals andorrans i catalans.
Trobada entre dirigents culturals andorrans i catalans. SFGA

Reforçar la cultura i la llengua catalanes a través d’un nou impuls de la Fundació Ramon Llull que presideix actualment el Principat d’Andorra i afiançar la cooperació en matèria cultural i esportiva amb el govern espanyol. Aquests són dos dels objectius establerts per la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, arran dels seus contactes amb el seu homòleg espanyol, Miquel Iceta, i amb la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga.

Riva ha aprofitat la celebració de la Setmana del llibre en català, a Barcelona, per mantenir diversos contactes. La ministra de Cultura i Esports ha visitat aquest cap de setmana la Setmana del llibre en català, i en especial, l’estand d’Andorra impulsat i coordinat a través Àrea de Lectura Pública i Biblioteques. L’estand número 7 agrupa el Govern d’Andorra, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu i s’ofereixen en total prop de 200 títols, inclòs algun material amb un format diferent del llibre, com la revista Portella i la revista que edita Àgora Cultural cada any.

La ministra ha expressat la importància d’estar presents a la fira per aixoplugar els editors andorrans i pirinencs, presentar les publicacions que directament o indirectament s’han fet per encàrrec o amb suport institucional 

Riva ha expressat la importància d’estar presents a la fira per aixoplugar els editors andorrans i pirinencs, presentar les publicacions que directament o indirectament s’han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d’aquesta manera, una mostra del ventall cultural del Principat i del Pirineu.

Durant la visita, la ministra ha mantingut una reunió bilateral amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. La trobada reprèn els punts tractats el passat mes de juliol en la reunió que van mantenir el cap de Govern, Xavier Espot, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès. D’aquesta manera, ambdues institucions treballen de manera coordinada per col·laborar i enfortir els lligams, i un dels punts tractats ha estat la importància de continuar fomentant i projectant la cultura i llengua catalanes, mitjançant un nou impuls de la Fundació Ramon Llull que presideix el Principat d’Andorra.

En l’estada a Barcelona, Riva també ha tingut l’ocasió de trobar-se amb el seu homòleg espanyol, Miquel Iceta. Ambdós van visitar l’estand d’Andorra a la Setmana del llibre en català i van compartir la situació cultural a Andorra i Espanya i els efectes de la pandèmia de la COVID-19 sobre el sector. Riva i Iceta van acordar impulsar una nova trobada bilateral de treball en els propers mesos per reforçar la cooperació ja existent en matèria cultural i esportiva.

Comentaris

Trending