‘Coneix casa teva’, la campanya per animar a descobrir els paisatges d’Andorra

Es tracta d’un espot documental que explica el patrimoni com a testimoni d’una relació, canviant al llarg de la història

L'hotel Rosaleda, ara seu del ministeri de Cultura, durant un acte públic.
L'hotel Rosaleda, ara seu del ministeri de Cultura, durant un acte públic.

El departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra llança aquest estiu la campanya ‘Coneix casa teva’ amb l’objectiu de fomentar una descoberta activa del patrimoni cultural i natural per part de la ciutadania, de manera que els ciutadans mirin amb uns altres ulls el seu entorn i s’impliquin en la valorització d’aquest àmbit. La campanya s’iniciarà el proper divendres 17 de juny amb la presentació del document audiovisual ‘Coneix casa teva’ i la publicació a la pàgina web del Ministeri de Cultura de les bases de participació en aquest projecte.

Al llarg de la història han canviat els materials de les construccions, la distribució dels habitatges i la vida familiar. Tot l’entorn del país –cases, ponts, prats, esglésies, estructures de pedra seca, objectes, etcètera– explica com vivia la gent en moments diferents, quines tècniques utilitzaven i com gestionaven els seus recursos i el seu temps. Així, la història ens parla d’experiències diferents i també de valors compartits; ens fa entendre com s’ha arribat fins a l’actualitat, i permet projectar el futur.

L’audiovisual ‘Coneix casa teva’ és un espot documental (2’40”) que explica el patrimoni com a testimoni de la relació, canviant al llarg de la història, entre l’activitat humana i l’entorn natural –en el cas d’Andorra, les muntanyes i els fons de vall. ‘Coneix casa teva’ es projectarà als Cinemes Illa Carlemany del 17 al 23 de juny i, a més, es podrà trobar a la pàgina web.

Pel que fa a la campanya de participació, el departament de Patrimoni Cultural fa una crida a la ciutadania per tal d’aprofitar l’estiu per descobrir, o redescobrir, els paisatges i el patrimoni cultural d’Andorra. D’aquesta manera, se’ls anima a sortir i realitzar un clip audiovisual de 30 segons de durada on mostrin el seu racó preferit del país o bé aquell paisatge o element arquitectònic que acabin de descobrir. Aquests clips s’hauran de compartir a la xarxa social Instagram, amb les etiquetes @patrimoniculturalandorra, #patrimoniandorra i #coneixcasateva, o bé enviar-los a l’adreça electrónica coneixcasateva@gmail.com.

Etiquetes

Comentaris

Trending