El comú de Sant Julià patrocina amb 20.000 euros el primer festival de teatre al carrer

Es farà del 14 al 16 d'octubre i està obert a totes les arts escèniques com la dansa, la música o el circ

La iniciativa s'ha presentat aquest dimecres en una roda de premsa al Centre Cultural Lauredià.
La iniciativa s'ha presentat aquest dimecres en una roda de premsa al Centre Cultural Lauredià. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià de Lòria patrocina el Festac, el primer festival de teatre al carrer que se celebrarà a la parròquia els dies 14, 15 i 16 d’octubre majoritàriament en espais a l’aire lliure i gratuïts, tot i que també és possible que hi hagi espectacles de sala de pagament.

El projecte, al qual la corporació ha donat 20.000 euros, va en la línia de continuar posicionant la parròquia de Sant Julià de Lòria com a referent nacional en l’àmbit teatral, ja que es preveu que el format del festival generi un revingut a la parròquia similar al de la Festa Major o la Vila Medieval. “Tenim comprovat que els espectacles de carrer funcionen molt bé sigui quina sigui l’època de l’any i això ens ha motivat a donar suport a aquest projecte”, ha manifestat la cònsol menor, Mireia Codina qui ha afegit que totes les arts escèniques seran benvingudes, com el circ, la dansa o la música.

La iniciativa, oberta a totes les companyies teatrals d’arreu, compta amb una estructura executiva sòlida i formada per professionals experimentats en el desenvolupament de projectes similars i que abasten les diferents vessants del projecte: la direcció executiva, la direcció artística i la direcció tècnica que garanteix un bon resultat. “Ara tenim un període d’un mes per obrir la convocatòria perquè tots aquells que vulguin participar ens facin arribar la seva proposta”, ha explicat el director artístic, Juanma Casero. 

La sotsdirectora del festival, Manoli Perpiñan ha indicat que la iniciativa s'inspira en la FiraTàrrega, el mercat internacional de les arts escèniques que es realitza anualment a la capital de la comarca de l'Urgell, Tàrrega, a principis de setembre. El Festac de Sant Julià comptarà entre vuit i deu espectacles gratuïts arreu de la parròquia, centrant-se en les localitzacions més cèntriques com plaça Major, la de Sant Roc i la de la Germandat

Comentaris (2)

Trending