El comú de Sant Julià de Lòria convoca la tercera edició del concurs ‘Murs que parlen’

El tema d’enguany són els 800 anys de la trobada de la talla de la Verge de Canòlich i les propostes es poden presentar fins el 17 d’abril

Comentaris

Fragment d'un dels murals de Sant Julià de Lòria.
Fragment d'un dels murals de Sant Julià de Lòria. ARXIU

El comú de Sant Julià de Lòria ha convocat la tercera edició del concurs ‘Murs que parlen’. Les propostes es poden presentar fins el 17 d’abril i l’activitat dona la possibilitat de mantenir les obres de manera indefinida o renovar-les, si es considera convenient. El tema d'enguany són els 800 anys de la trobada de la talla de la Verge de Canòlich. Els dos murs escollits són el de la rectoria i el del cementiri vell.

Les propostes hauran de fer esment a diversos aspectes relacionats amb Canòlich com la llegenda, la talla de la Mare de Déu o la simbologia dels retaules que hi ha al santuari. No es descarta tambñe vincular la commemoració amb alguna de les activitats de l'Andorra l'Andart 2023 que se celebrarà a la parròquia laurediana.

Entre els objectius del projecte ‘Murs que parlen’ destaca difondre la cultura artística i convertir Sant Julià de Lòria en un referent, posant l’art a l’abast de la ciutadania, dinamitzant el poble i potenciant el turisme. Així mateix, es vol donar visibilitat als artistes i altres formes d’intervenció en l’espai públic. Altres objectius del concurs són proveir la vila d’obra d’artistes consolidats, per tal que esdevingui una inversió cultural perenne; apropar l'art a tothom i concebre la iniciativa com un festival obert i popular, i revitalitzar artísticament la via pública i donar un valor afegit diferencial al poble.

Els guanyadors de la segona edició del concurs van ser Sam Bosque, que ja va participar a la primera edició, i Reunió de Papaia. La temàtica de la primera edició es va centrar en l’artesania, les tradicions i la cultura popular. Les artistes guanyadores, Sam Bosque i Naiara Galdós van escollir treballar entorn de la figura de la Dama Blanca i del ball de La Marratxa. La seva inauguració va coincidir amb les festes de Canòlich.

Paral·lelament, alumnes de l’Escola d’Art capitanejats per Martin Blanco van elaborar el mural de l’Espai Jove.  A la segona, el tema va ser l’art romànic de la parròquia així com les pintures murals o objectes litúrgics que hi trobem a dins. Des del comú es va considerar que era molt important que els béns d’interès cultural esmenats tinguessin protagonisme en la proposta artística, donat que l’objectiu es basa la promoció del l’art i la cultura de la parròquia laurediana.

A més del concurs, un privat també va decidir fer intervencions artístiques a dos edificis, un al carrer de les Escoles i l'altre al carrer mossèn Enric Marfany. El primer dels murals és un homenatge el pintor francès Pierre Soulages. Hi van participart sis representants multidisciplinars del panorama artístic andorrà; Sam Bosque, Miquel Merce, Faust Campamà, Anthony Mendoza, Montserrat Altimiras i Jordi Casamajor.

Comentaris

Trending