El Comú d’Encamp estrena quatre rutes culturals amb suport audiovisual

Les visites guiades es podran fer cada dia durant l’estiu, en quatre idiomes i en grups reduïts i tindran un preu de 5 euros pels adults, 3 euros pels jubilats i pels infants fins als 10 anys serà gratuït

La presentació de les rutes guiades
La presentació de les rutes guiades COMÚ D'ENCAMP

Encamp presenta les visites guiades al patrimoni cultural de la parròquia com un atractiu per al turisme i també pels residents. La principal novetat és el fet de promocionar-les a través dels quatre audiovisuals que permeten al visitant fer-se una idea de l’experiència que suposa descobrir el patrimoni a través del guiatge. A més, si les condicions ho permeten estan previstes quatre visites nocturnes conjuntament amb el projecte de nits d’estiu, el 27 de juliol iel 10, 24 i 31 d’agost.

El Departament de cultura, conjuntament amb els Departaments de Reactivació Econòmica, Turisme i Medi Ambient, han impulsat la iniciativa que en paraules del conseller de cultura, David Cruz “permet promoure i divulgar la nostra riquesa patrimonial apropant-la al públic, sobretot familiar, d’una forma atractiva amb els mitjans d’avui i amb el valor afegit d’un guiatge”.

De cara als mesos de juliol i agost es contracten guies eventuals per reforçar l'equip

Les quatre rutes proposades per aquest estiu i que es corresponen amb els quatre audiovisuals promocionals són:

  • - Museu de Casa Cristo: permet reviure la manera de fer de l’andorrà humil de finals del segle XIX i principis del segle XX.

  • - Sant Romà de les Bons: un conjunt històric format per l’església de Sant Romà de les Bons, una torre de defensa i un dipòsit d’aigua, els vestigis d’una casa forta i dos colomers.

  • - Nuclis tradicionals: una passejada pel poble d’Encamp, el Tremat, la Mosquera i els seus voltants per conèixer a peu racons emblemàtics de la parròquia.

  • - La ruta dels Orris: permet conèixer l’alta muntanya i la història del Principat lligada a la ramaderia i l’agricultura, oferint l’oportunitat de gaudir d’un paisatge emblemàtic.

El comú ha aplicat de cara a les visites els protocols de prevenció del coronavirus

El Conseller de Medi Ambient, Andreu Riba, ha explicat que “pel que fa a la ruta dels Orris s’ha realitzat des del Comú en els darrers anys una tasca de rehabilitació permetrà tenir una activitat cultural a més de 2.000 metres d’altitud i d’un significat especial per la seva singularitat”. Per la seva part, el Conseller de Cultura ha explicat que els mesos de juliol i agost es reforça l’equip de guies amb la contractació d’eventuals d’estiu.

Des del comú s’han aplicat de cara a les visites els protocols de prevenció de la COVID-19, com per exemple, grups reduïts, mascareta, gel hidroalcohòlic i capacitats màximes limitades. Finalment, el conseller ha recordat que si les circumstàncies ho permeten, estan previstes quatre visites nocturnes conjuntament amb el projecte de nits d’estiu, el 27 de juliol i el 10, 24 i 31 d’agost, les 21:00 hores del vespre amb un màxim de 25 persones (excepte la visita dels Orris). Aquestes visites nocturnes seran gratuïtes.

Etiquetes

Comentaris

Trending