Cloenda de la Universitat d’Estiu i Tardor amb els “objectius aconseguits”

La darrera sessió ha estat a càrrec de Federica Mogherini, sota el títol ‘La Unió Europea i les joves generacions’

Federica Mogherini, a la seva conferència ‘La Unió Europea i les joves generacions’
Federica Mogherini, a la seva conferència ‘La Unió Europea i les joves generacions’ SFGA

La 37a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor (UETA) ha posat punt i final a quatre mesos de conferències. La situació sanitària, el format mixt, i l’endarreriment de la darrera sessió han fet que l’assistència sigui menor a la d’altres anys. La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha assegurat que, tot i això, “s’han aconseguit els objectius”. Aquest dimarts, com a colofó final, s’ha comptat amb la rectora del Col·legi d’Europa i representant de la UE per als Afers Exteriors i Política de Seguretat, Federica Mogherini, que ha parlat sobre ‘La Unió Europea i les joves generacions’.

Aquest any la UETA canviava de format. No únicament es barrejaven les conferències presencials amb les telemàtiques, sinó que també s’ha augmentat el temps entre cadascuna d’elles. La que s’ha celebrat aquest dimarts estava convocada per fa unes setmanes, però la situació sanitària va obligar a cancel·lar-la. “Havia de ser estiu i tardor, però finalment s’ha allargat una mica més i ha arribat fins a l’hivern”, ha comentat Vilarrubla. Tot i això, la valoració ha assegurat que és molt bona i que s’ha aconseguit el que es pretenia, “fer reflexionar a la gent, aportar arguments i aportar punts de vista diferents per tal que tinguem més eines per poder valorar el que vol dir formar part d’un Acord d’Associació, i què és la Unió Europea”.

La conferència de Mogherini acabarà de completar un arc en què, segons el moderador i exponent, Pol Morillas, “s’han tocat tots els temes de l’agenda interna i externa de la Unió Europea”. El cicle de conferències ha comptat amb un centenar d’assistents a cada jornada, i han pogut presenciar com s’han tractat temes que afecten directament Andorra, com l’Acord d’Associació, i altres que no ho fan tant. Morillas ha explicat que, la UETA ha servit per “projectar cap a on podrà anar Europa en un escenari canviat”.

Vilarrubla ha estat l’encarregada, a més, de fer el discurs de cloenda de la UETA. En les seves paraules, ha volgut destacar que el cicle de conferències és un “fòrum de reflexió i obertura al món, gratuït i adreçat al conjunt de la societat civil”. En aquest sentit, durant la seva intervenció ha fet un repàs de les diferents ocasions en què, en els prop de 40 anys d’història d’aquest esdeveniment, s’ha posat l’atenció sobre Europa. “El cicle ha ofert, en moments clau, l’anàlisi al voltant de les qüestions europees des de perspectives tan diverses com l’economia, la societat i la política”.

Comentaris

Trending