Caroline Chemarin publica el seu setè llibre amb un relat d'Engolasters

L'obra de l'autora de Perpinyà i professora al Lycée Comte de Foix recull relats dels Pirineus Orientals i de les zones més properes

Comentaris

L'escriptora Caroline Chemarin en una fira de llibres.
L'escriptora Caroline Chemarin en una fira de llibres. C.CH.

Caroline Chemarin, professora de Lletres Clàssiques del Lycée Comte de Foix, ha publicat el seu darrer llibre 'Facéties et paysages contés en Pyrénées Orientales' amb un relat d'Andorra, 'Engolasters, le lac qui mange les étoiles' i que ha estat editat per Les Presses Litteráires. Aquesta setmana ha estat al saló del llibre de Prats de Molló-la Preste i aquest cap de setmana serà present a La Maison de la Presse de Sallagosa.

És el seu setè llibre i hi ha pendent una novel·la juvenil centrada en les Antilles que edita SCITEP. 'Facéties et paysages contés en Pyrénées Orientales' va dirigit a un públic més adult. Recull relats del Canigó, de Llívia o de la Costa Vermella. Va començar a escriure fa tres anys i en català hi ha quatre contes que formen part de la col·lecció 'Els Petits Policontes': 'Granoteta a l'escola de les flors', 'El carnaval dels animals', 'En ti-Jean i la petita sariga' i 'La Mousse i l'ocell mosca' que han estat traduits per Patrícia Gall i Susanna Peidro i Sutil.

Aquesta autora originària de Perpinyà escriu poemes, novel·les i contes. Aquesta cap de setmana coincideix a Sallagosa amb una altra escriptora d'aquella ciutat com Hélène Legrais que va tenir l'ocasió de fer xerrades als alumnes del Lycée Comte de Foix. Tots els llibres infantils de Caroline Chemarin compten amb il·lustracions on destaquen les de la parisina Myriam Desclèves a 'Le carnaval des animaux'.

Mare de tres infants, ha pogut descobrir nombroses regions de França gràcies als constants canvis de lloc de feina que propicia el ministeri d'Educació francès. Així, ha pogut dedicar el seu temps lliure a conèixer els seus paisatges i la seva cultura.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending