La Biblioteca nacional preveu catalogar 7.780 documents nous entre aquest any i el que ve

La documentació que es pretén classificar prové de sis fons distints i la feina que ara es licita s’haurà de fer en les instal·lacions de l’edifici Rosaleda

Comentaris

Una imatge de la sala de consulta de la Biblioteca nacional.
Una imatge de la sala de consulta de la Biblioteca nacional. BIBLIOTECA NACIONAL

La Biblioteca nacional preveu catalogar, entre aquest any i el que ve, i en tot cas, en dos exercicis, fins a 7.780 documents nous procedents de sis fons distints. Malgrat que la pretensió és arribar a la xifra indicada, també és cert que com que hi ha un control de qualitat que s’ha de garantir, s’acaba donant prioritat a la preservació de la documentació davant del volum de documents tractats.

La feina a fer, que el departament dependent del ministeri de Cultura vol procedir a contractar ara, s’haurà de desenvolupar a les instal·lacions que la biblioteca té a l’edifici Rosaleda d’Encamp. Les empreses que pretenguin concórrer al concurs han de tenir els professionals degudament qualificats i han de seguir uns criteris de qualitat i eficiència d’homologació internacional i que ja fixa la pròpia biblioteca. 

Els documents que s’han de catalogar formen part de diversos fons de la col·lecció bibliogràfica de la Biblioteca nacional. D’entrada, el fons Patrimoni Cultural: provinent de la cessió dels materials del departament de Patrimoni Cultural a la Biblioteca nacional per al seu tractament tècnic i gestió. Format principalment per monografies i publicacions periòdiques de caràcter tècnic. El fons William Danjon, provinent de la donació que el periodista va fer al Govern d’Andorra. Format per materials diversos, com ara monografies, programes, catàlegs, fullets i publicacions periòdiques, entre altres.

També hi ha documents del fons Petits Cantors d’Andorra, provinent del llegat del fons d’aquesta institució en desaparèixer, i format per documentació textual, gràfica i audiovisual. També hi ha material del fons provinent de la Família Rossell Falcó (monografies, publicacions periòdiques, programes, catàlegs, fullets, còmics i novel·les gràfiques); del fons Joan Vilà i Valentí, donat per la seva filla Marta Vilà a la Biblioteca (format principalment per monografies utilitzades pel professor durant les seves investigacions) i del fons d’antics i rars de la Biblioteca nacional. Catalogació retrospectiva d’exemplars pendents de tractar, com ara material menor i música impresa, entre altres.

Comentaris

Trending