Andorra la Vella i Escaldes-Engordany recuperaran la cavalcada de Reis conjunta

El comú de la capital i la Unió Pro Turisme ja treballen en l’esdeveniment, que recuperarà el format tradicional, després que el passat Nadal es fes per separat per evitar grans aglomeracions

La cavalcada dels Reis d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
La cavalcada dels Reis d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Si res es torça en els pròxims dos mesos, sanitàriament parlant, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany recuperaran el 5 de gener la tradicional cavalcada conjunta de Reis. Aquesta és la voluntat tant del comú de la capital com de la Unió Pro Turisme que, tradicionalment, unien esforços per celebrar l’esdeveniment més esperat dels infants del país. El passat Nadal, però, la situació epidemiològica va aconsellar separar recorreguts, fet que no s’hauria de repetir.

Totes les parròquies del Principat han tingut tradicionalment la desfilada de Ses Majestats. Ara bé, la més concorreguda i multitudinària sempre ha estat la de les parròquies centrals, que organitzaven conjuntament l’àrea de Cultura del comú d’Andorra la Vella i la Unió Pro Turisme. L’any passat, en canvi, vista la situació sanitària provocada pel coronavirus, es va optar per fer recorreguts diferents.

Per un costat, es va apostar per evitar grans aglomeracions. Per l’altre, s’entenia que la fórmula era fer una ruta a cada parròquia, fet que permetria arribar a més carrers. Per tant, la gent es podia situar al llarg de més recorregut. L’experiència, dins les limitacions, no va ser negativa, però, en el fons, es tenia clar que, de seguida que es pogués, es recuperaria la fórmula tradicional.

I, ara, serà així. Almenys, sempre que la situació epidemiològica es mantingui sota control. Per ara, els preparatius de la cavalcada ja han començat i es fan de forma conjunta. Un primer pas és la recerca de nens que vulguin participar en l’esdeveniment. Aquest dimarts s’ha obert el termini per fer la inscripció, temps que s’allargarà fins al dia 19. La sol·licitud es pot fer a la web de la Unió Pro Turisme o també amb els fulls que estaran disponibles a l’oficina de turisme d’Andorra la Vella o al centre cultural la Llacuna.

Comentaris

Trending