‘Alteritats’ i ‘El Bus’, principals premis de l’Ull Nu

Els organitzadors del festival destaquen la bona afluència de públic aconseguida i defensen que s’han consolidat en el panorama d’esdeveniments a Andorra

Foto de família dels guanyadors de l'Ull Nu.
Foto de família dels guanyadors de l'Ull Nu.

El Festival Ull Nu 2023 arriba a la seva fi. I ho ha fet amb l’entrega de premis del concurs de llargmetratges i curtmetratges de la seva desena edició, celebrat al centre de congressos d’Andorra la Vella. En el primer cas, ‘Alteritats’, de Nora Haddad i Alba Cros s’ha endut el guardó. En el segon, ha estat l’obra de Sandra Reina ‘El Bus’.

Enguany, els professionals que han triat les obres premiades han estat Désirée Guirao, dissenyadora de vestuari (Andorra), Guilhem Caillard, director general i de la programació Festival de Cinema CINEMANIA - Montreal, Quebec (Canadà), Franck Loire, director general Cinémathèque de Toulouse (França). El jurat del Carnet Jove ha estat representat per Àlex Llorens, Jane Claudine Cantor i Òscar Pichel.

El premi millor dotat era el de milor llargmetratge, atorgat pel Govern d’Andorra, i amb un premi de 3.000 euros. Se l’ha endut ‘Alteritats’, de Nora Haddad i Alba Cros. Pel que fa al premi Consell General a la millor obra en format curt, dotat amb 1.000 euros, ha estat per ‘El Bus’, film de Sandra Reina.

Altres guardons que s’han entregat han estat el premi Arxiu Nacional d'Andorra a la Preservació de la memòria històrica, que ha estat per ‘Quines flors es porten a una fossa?’ d’Elena Gilda; el Fòrum de la Joventut a la millor direcció per a ‘Muerte en Torrevieja d’Adriana Arratia o el de millor fotografia per a Nathan Le Graciet amb ‘Le temps qui passe’.

Des de l’organització s’ha volgut destacar que el festival ha comptat amb una bona assistència de públic, fet que permet reafirmant la seva posició com un esdeveniment destacat al calendari cultural andorrà.

Etiquetes

Comentaris

Trending