El 91è aniversari de Sergi Mas coincidirà amb la inauguració de la seva sala al comú i l'exposició

Els actes es faran el pròxim dia 30 i formen part de les activitats organitzades per administracions, col·lectius, agents culturals i creadors per homenatjar l'artista

Comentaris

Majoral, Riva i García durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Majoral, Riva i García durant la roda de premsa d'aquest dijous. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

El 91è aniversari de l'artista Sergi Mas coincidirà, el pròxim 30 d'octubre, amb la inauguració de la sala que porta el seu nom a la casa comuna de Sant Julià de Lòria, i de l'obertura de l'exposició 'Sergi Mas i el seu entorn'. Els actes s'han presentat aquest dijous en un acte que ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral; i de la vocal de l'Associació La Xarranca, Mar García.

Les activitats s'han agrupat sota el títol 'Al voltant de Sergi Mas' i estan organitzades per administracions, col·lectius, agents culturals i creadors. S'han unit per donar la màxima rellevància al reconeixement d'un dels artistes que més ha marcat la cultura andorrana. Instal·lat des de 1957 a Aixovall, ha estat sempre una persona molt activa i participativa en la societat andorrana. Ha etat des de l'inici en la fundació d'institucions culturals imprescindibles com el Cercle de les Arts i de les Lletres, o el col·lectiu de creadors La Xarranca.

És un artista complet, que domina la majoria de les tècniques i disciplines artístiques, com el gravat, el dibuix, la ceràmica, l'escultura, la talla sobre fusta, el tremp i també la pintura a l'oli. Destaca també en la seva faceta com a il·lustrador. El primer dels actes d'homenatge es farà aquest dissabte dia 16 amb 'La tertúlia' i 'Els tallers'. A dos quarts d'onze es projectarà al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, el documental 'Sergi Mas', que mostra la seva cara més íntima i desconeguda a través de la mirada del seu net Hèctor Mas. Posteriorment hi haurà una tertúlia amb Sergi Mas i els seus amics i les persones amb qui ha compartit moments i experiències al llarg de la seva vida.

A la tarda, l'Escola d'Art de Sant Julià de Lòria acollirà tallers curts de diferents tècniques artístiques que ha desenvolupat Mas en la seva obra. Cada taller tindrà una durada d'una hora.

Comentaris

Trending