'42 segundos' escalfa motors amb un passi previ

Es tracta de la guanyadora de la segona edició dels ajuts al cinema del ministeri de Cultura, amb una dotació econòmica de 80.000 euros

El cartell promocional de '42 segundos'.
El cartell promocional de '42 segundos'.

L'estrena oficial de '42 segundos' és el 2 de setembre, però aquest dimecres a Illa Carlemany es fa una preestrena per aquells més impacients. Una proposta basada en fets reals, la selecció espanyola de waterpolo en els Jocs Olímpics de Barcelona 92, que ha estat rodada en part al Principat, en ser la guanyadora de la segona edició dels ajuts del cinema que ofereix Govern i la dotació de 80.000 euros.

La darrera coproducció andorrana, després de 'Caribe, todo incluido', que arriba a les grans pantalles és '42 segundos' amb una preestrena als cinemes Illa Carlemany aquest dimecres, tot i que l’estrena oficial està prevista pel 2 de setembre. Es tracta de la guanyadora dels 80.000 euros del segon ajut al cine del ministeri de Cultura i que es va rodar la tardor de l’any passat entre Barcelona -piscines Picornell- i Andorra -port de Cabús, coll de la Botella, Montaup i centre esportiu del Pas de la Casa-. “Estem content de veure que la pel·lícula sortirà amb molta força, gràcies a la promoció important d’altres promotores”, si no també perquè “es veu molt bé Andorra”, ha assegurat Pozo.

 

En aquesta ocasió, però, no hi haurà presència d’actors de la pel·lícula, que estan fent la promoció a Barcelona i Madrid. Tot i això, com a ressaltat Pozo, “el més important ja no és que es faci una preestrena, que passa de llarg, sinó que la pel·lícula tingui un llarg recorregut i que la gent sàpiga que s’ha fet una part a Andorra, que també s’ha finançat i s’ha fet amb gent de la casa”, com són Roger Casamajor o Elisabet Terri, entre altres.

Cal recordar que la història narra, sota la direcció de Dani de la Orden i Àlex Murrull, la peripècia de la selecció espanyola de waterpolistes, pocs mesos abans dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, dividida en dos grups enfrontats -d'una banda, els madrilenys, liderats per Pedro García, i, de l'altra, els catalans, amb Estiarte al capdavant– que l'entrenador serbi Dragan Matutonovic aconsegueix convertir en un gran equip que arriba a la final olímpica; la van perdre contra Itàlia, en un partit agònic que es va resoldre amb gol transalpí a 42 segons pel final del partit.

Etiquetes

Comentaris

Trending