Crítiques a Nadal-Julià per usar un bus matriculat a Espanya per fer transport d'esquí escolar

L’administració ha autoritzat la companyia a fer servir el vehicle per dur escolars del Janer a esquiar a Arcalís degut a la pana d’un dels autocars ‘titulars’ 

-
-
Les grans companyies de transport de viatgers del Principat mantenen un control entre elles i unes pugnes d’allò més punyents. De fet, hi ha fins i tot alguna demanda judicial interposada en relació a l’adjudicació del concurs de les línies de bus que cobreixen en gran mesura tot el territori andorrà. L’enèsim capítol d’aquest serial de disputes és la polèmica per la utilització, per part de Nadal-Julià, d’un vehicle matriculat a Espanya per dur a terme el servei d’esquí a escolar, que gestiona el ministeri d’Educació però no va lligat del transport escolar ordinari.

No és la primera vegada que una de les grans companyies de transport empresa un vehicle estranger, sobretot aquelles que tenen matrius o empreses associades. Però normalment els empraven, si era el cas, per fer trajectes interestatals. El fet que ara Nadal-Julià hagi recorregut a un autocar espanyol ha sorprès la competència i hi ha cert rebombori. Una polèmica, però, que tant l’empresa implicada com fonts oficials minimitzen molt. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que la companyia en qüestió ha patit una avaria en un dels vehicles matriculats al Principat que empra en els serveis amb escolars i que l’administració ha autoritzat l’utilització puntual de l’autocar espanyol.

La situació no s’hauria d’allargar massa. I hauria de ser, justament, un cas excepcional i molt limitat en el temps malgrat que des de la companyia i des de Govern s’ha explicat que el departament de Transports ha permès degudament Nadal-Julià a fer servir dos vehicles procedents de Madrid per fer el reforç aquest hivern. Aquesta circumstància no s’acaba d’entendre en el sector, malgrat que fonts del mateix reconeixen que més aviat o més tard, les grans companyies, si els cal, acaben recorrent a vehicles forans. De fet, el plec de bases del concurs estatal ho permetria.


L'autocar estacionat a Arcalís aquest matí. 

Algunes de les fonts consultades han explicat que, en el cas per exemple del transport escolar, el plec de condicions no establia l’obligatorietat de tenir busos de substitució. En canvi, però, aquesta circumstància feia créixer la puntuació. També han assegurat les fonts que explícitament no es prohibia la utilització de vehicles estrangers, però se sobre entén que tractant-se de companyies andorranes els cotxes que emprin han d’estar matriculats a Andorra, més encara si el servei és intern en la seva totalitat. Una altra cosa és que hi hagi una autorització especial i limitada en el temps.

Comentaris (5)

Trending