Comerciants del Pas indignats pels talls a la carretera

Empresaris i veïns de la localitat encampadana demanen una actuació de l’administració andorrana més decidida per tal d’aconseguir una cooperació efectiva de les autoritats franceses

-
-
Comerciants i veïns del Pas de la Casa i d’Encamp en general no acaben d’entendre com pot ser que el Govern no dugui a terme accions més contundents amb les autoritats franceses tendents a evitar que cada vegada que neva al port d’Envalira i immediacions hi hagi problemes a la carretera. Aquest matí hi ha tornat a haver dificultats amb retencions de trànsit molt importants -fins a aturar-se per complet la circulació- donada la combinació de neu i vehicles entravessats degut a la poca perícia dels conductors o la manca d’equipaments adequats.

Fonts consultades han assegurat que amb el que va d’any la carretera s’ha hagut de tancar durant disset dies, un fet que afecta molt negativament tant als comerços del Pas de la Casa com a l’empresa explotadora del camp de neu. Aquest matí de dijous, per exemple, el principal problema s’ha situat al creuament que va o bé cap al Puymorens o bé cap a l’Ospitalet. Els consultats han lamentat la suposada diferent manera d’actuar que tenen les autoritats andorranes entre els inconvenients que sorgeixen a l’entrada sud del país amb l’entrada nord.

Aquest matí, la neu i l’imperícia d’alguns conductors ha deixat bloquejat durant una bona estona l’encreuament que porta o bé cap a Puymorens o bé cap a l’Ospitalet

Així, les fonts consultades han recordat com el Govern es va mobilitzar davant la possibilitat que els independentistes o simpatitzants del moviment català poguessin tallar la N-145 amb vagues i concentracions -de fet, ho van arribar a fer- i, en canvi, el mateix interès, aparentment, no es desprengui quan, pel motiu que sigui, les dificultats per accedir al país es donen pel cantó nord. Els comerciants demanen una actuació més decidida del Govern d’Andorra per tal que la cooperació amb les autoritats franceses sigui més efectiva i els dies de tancament real de la carretera quedin molt més minimitzats que fins ara.

Comentaris

Trending