Clam lauredià per l'acabament del vial

Crides a la mobilització i escepticisme per la prova pilot en una moguda reunió informativa convocada pel comú

Un moment de la reunió, a l'auditori Rocafort.
Un moment de la reunió, a l'auditori Rocafort.
La reunió informativa convocada pel comú de Sant Julià de Lòria en relació als canvis en el trànsit que afectaran l'avinguda Francesc Cairat ha aplegat uns 130 veïns que han demanat l'acabament de la desviació fent mobilitzacions si cal, han mostrat el seu escepticisme per la prova pilot que es començarà a fer coincidint per Sant Josep i han criticat el Govern. 

L'anunci, per part del cònsol major Josep Majoral, de la possibilitat que la prova pilot, amb un carril reversible de pujada i de baixada a l'avinguda Francesc Cairat en les hores de màxima afluència de trànsit, deixi la desviació inacabada, ha encès els ànims dels assistents. Com els de l'edifici Riera perquè hauran d'anar a fer la volta a la rotonda de Fontaneda per anar en sentit Andorra la Vella, cosa que s'afegirà als habituals problemes que pateixen els caps de setmana per entrar o sortir del seu aparcament. Majoral ha dit que és conscient del tema. 

Alguns dels assistents han carregat contra el Govern "que fa massa anys que ens pren el pèl", que "menysprea Sant Julià" , "fa anys que dura la comèdia" o "no ens podem refiar d'en Torres i els altres",  i han comentat que abans es construirà la desviació de la Massana que la laurediana. Aquestes afirmacions han obligat a intervenir la consellera general demòcrata Núria Rossell assegurant que "no es durà a terme cap altra inversió abans que la del vial".

La sensació entre els veïns és que la prova pilot no funcionarà perquè les rotondes de la plaça Laurèdia i del pont de Fontaneda faran de tap.  Especialment la primera. Davant del possible fracàs s'ha demanat al comú que faci el seguiment amb el Govern. Així, el conseller de Desperta Laurèdia ha preguntat els criteris que es faran servir per decidir si la prova ha funcionat o no. Majoral ha afirmat que tindran totes les dades per aportar-les al Govern. La prova pilot provocarà diversos canvis.

D'aquesta manera els usuaris de l'aparcament de la plaça de la Germandat que vulguin entrat per Francesc Cairat faran la volta a la rotonda de Fontaneda. Un dels assistents ha proposat que el carrer de Casa Comuna sigui de baixada per poder accedir a l'aparcament per la plaça de la Germandat. Majoral s'ha compromés a estudiar el canvi.

Durant la reunió, Majoral també ha explicat que hi haurà una rotonda a la cruïlla amb Isidre Valls, augmentaran les places d'aparcament, hi haurà un carril bici i es controlarà la velocitat. Tot i això és partidari que hi hagi un radar de tram o fix.

Comentaris (4)

Trending