Caçadors denuncien ‘competència deslleial’ dels banders en les captures de cèrvols

Afirmen que utilitzen els seus coneixements d'ubicacions de la fauna gràcies a la seva feina per anar a caçar en els seus dies de festa al denominat rei del bosc

Un cèrvol abatut a la zona del Pallars.
Un cèrvol abatut a la zona del Pallars. AGENTS RURALS

Alguns caçadors estan indignats perquè hi ha banders que utilitzen els seus coneixements d'ubicacions de la fauna gràcies a la seva feina per anar a caçar cèrvols en els seus dies festius. La caça de l'anomenat rei del bosc està oberta amb l'única condició d'avisar quan es produeix la captura.

Els exemplars no sovintegen precisament a Andorra i cada any se'n capturen entre cinc i 10. Els caçadors es queixen que els banders s'aprofiten de la seva feina per conèixer els costums i els llocs per on es mouen els cèrvols. Consideren que els banders juguen amb avantatge i que els fan una 'competència deslleial'. Al mateix temps, es plantegen si és ètic que els banders duguin a terme aquesta pràctica. Normalment, el cèrvol es caça mitjançant dues modalitats, l’acostament i la batuda.

Malgrat la poca presència d'exemplars a les muntanyes del Principat, el cèrvol és una de les espècies més representatives del panorama cinegètic; la seva capacitat d'adaptació a qualsevol tipus de clima i la manca de depredadors naturals l'han servit per expandir-se per Andorra. Els caçadors assenyalen que un dels banders ha capturat dos cèrvols aquest mateix mes de novembre. El fet que sigui un animal vistós i que sovint els seus exemplars disposin d’una bona cornamenta els fa peces d’un cert interès per als caçadors. 

El primer any que es va donar via lliure per abatre’ls, se’n van matar un parell. A Pal i a Soldeu. També se n'han abatut a la zona d'Encondina, a Ordino.

Etiquetes

Comentaris (27)

Trending