El turisme rural, el futur per a Andorra més enllà de la neu

Verònica Canals ha indicat que el país es pot beneficiar d'aquest boom gràcies a les possibilitats del territori i a la voluntat de trobar alternatives sostenibles

Verònica Canals en la seva intervenció a la taula rodona.
Verònica Canals en la seva intervenció a la taula rodona. Ronnie Pino

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha destacat que el turisme de natura dóna un futur positiu a Andorra. Dins de les característiques d’aquest tipus de viatges, el país pren avantatge gràcies al territori, que permet trobar alternatives fora de la temporada de neu. Canals també ha indicat que, gràcies a aquest nou boom, a agost de 2020 es va poder mantenir un milió de visitants al país i es van allargar pernoctacions.

“Un dels eixos que sorgeix d’aquesta pandèmia és que, a l’hora d’escollir un destí, s’observen els valors que hi ha al darrere. I el valor natura cada vegada està més ancorat”, ha indicat Calvó. Zurab Pololikashvili, secretari de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), ha assenyalat que cada vegada més, la gent busca llocs apartats i amb poca gent. En aquest sentit, Andorra seria perfecta per a fer ‘proves pilot’. “El país és molt més que neu, és aventura, natura i aquesta tendència pot ajudar”, ha afirmat Pololikashvili.

Alberto Durán, president d’Ilunion, ha destacat, a més, la importància del turisme inclusiu, que facilita la mobilitat de les persones amb discapacitat i les seves famílies. Canals ha indicat que, a Andorra, és un projecte que es treballa en conjunt en tots els comuns. Entre les activitats que fomenten estan els Tamarros, camins de natura, entre d’altres, totes elles tenint en compte la inclusió, facilitant l’accés a tots els col·lectius que presenten alguna minusvàlua.

 “Mantenint el bon ritme sanitari, amb la vacunació i els protocols, i augmentant l’oferta d’esdeveniments podem visualitzar l’estiu amb esperança”.

Per al futur, la ministra ha assenyalat que, en temps de pandèmia “és molt complicat fer previsions, però en cap moment hem d’abaixar els braços”. Canals ha indicat que, tot i que ara tots els països iniciaran una lluita per fomentar els moviments nacionals, Andorra presenta tots els aspectes per a tornar a ser un destí predilecte. “Mantenint el bon ritme sanitari, amb la vacunació i els protocols, i augmentant l’oferta d’esdeveniments podem visualitzar l’estiu amb esperança”.

Versant amb la mobilitat entre estats, Pololikashvili ha indicat que és necessari crear protocols unificats. “Que el turista sàpiga com anar als llocs i quins passos ha de complir per a fer-ho amb seguretat, ha assenyalat el secretari. També ha indicat que els certificats verds, que encara no estan en marxa, són un gran pas. Tot i això, ha lamentat que solament siguin per a Europa i deixen fora grans potències turístiques. “Vivim en uns temps en els quals hem de tenir una millor coordinació i major comunicació entre països”, ha finalitzat Pololikashvili.

Reportatge gràfic per Ronnie Pino.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending