Tret de sortida a la Cimera Iberoamericana

La recepció a la plaça del Poble dels caps d’Estat i de Govern que participen presencialment a la trobada política, precedida pel fòrum empresarial on també prenen part, serveix per posar en marxa la cita

Pedro Sánchez, Joan-Enric Vives i Xavier Espot escolten els himnes oficials.
Pedro Sánchez, Joan-Enric Vives i Xavier Espot escolten els himnes oficials. RONNIE PINO

La Cimera Iberoamericana està vivint el seu tret de sortida oficial amb la recepció per part de les autoritats andorranes dels mandataris que participen presencialment en l’esdeveniment. El cap de Govern, Xavier Espot, i el Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, han saludat en primer lloc el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Tots ells tenen previst participar a partir de les tres de la tarda en el conversatori que tancarà la Trobada Empresarial, que se celebra al centre de congressos.

Sánchez ha estat el primer dirigent internacional a trepitjar la plaça del Poble. Acompanyat per Espot i Vives ha entrat per la passarel·la de la rambla Molines. Ja a l’espai, han escoltat els himnes dels dos països i, posteriorment, han anat cap a l’entrada de la instal·lació on se celebra la cimera empresarial. Abans d’accedir ha pogut saludar, entre altres, el president de la CEA, Gerard Cadena.

IMG 6310
Pedro Sánchez, amb Joan Enric Vives i Xavier Espot, accedint a la plaça del Poble per la Rambla Molines.

Ha estat el mateix ritual que s’ha seguit amb la resta d’autoritats presencials a la Cimera, que viurà la cerimònia d’obertura oficial aquesta tarda, ja a Soldeu. Espot i Vives han fet de guies als presidents de Guatemala, Alejandro Giammattei, i de la República Dominicana, Luis Abinader. Posteriorment, han entrat junts a la plaça del poble el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, i el primer ministre, Antonio da Costa. En aquests, per protocol, els dos caps d’Estat han encapçalat la comitiva, seguits dels dos responsables executius dels respectius governs.

El darrer mandatari a ser rebut ha estat Felip VI. El rei d’Espanya també ha estat rebut pel Copríncep Episcopal i pel cap de Govern. Després de la darrera interpretació dels respectius himnes, tots han enfilat cap al centre de congressos on, amb un notable retard amb relació a l’horari inicialment previst, ha començat l’acte central de la Trobada Empresarial, el conversatori on participen els diferents mandataris.

Pel que fa a l’ambient, i a diferència del que va succeir fa poc més d’un mes amb la visita de Felip Vi, han estat pocs els curiosos que, des de fora del perímetre de seguretat, han volgut presenciar l’acte que, això sí, ha aixecat un considerable seguiment per part de mitjans de comunicació de diferents països. Tot just una desena de persones s’han apropat a la plaça del Poble per seguir l’arribada i recepció de les diferents autoritats.

reportatge gràfic: Ronnie Pino

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending