La comunitat portuguesa es reuneix amb els seus mandataris

Abans d’iniciar formalment la seva participació a la Cimera, Rebelo da Sousa i Da Costa s’han trobat amb una trentena de representants dels residents lusitans

Un moment de l'acte en què han assistit una trentena de representants de la comunitat portuguesa.
Un moment de l'acte en què han assistit una trentena de representants de la comunitat portuguesa. JULI BARRERO

Una trentena de representants de la comunitat portuguesa, entre els quals integrants d’entitats, empresaris establerts al Principat o alguns consellers comunals d’origen lusità s’han reunit amb el president portuguès, Marcelo Rebelo da Sousa, i el primer ministre, Antonio da Costa. La trobada s’ha dut a terme en un cèntric hotel d’Andorra la Vella abans que els dos mandataris iniciessin formalment la seva participació a la Cimera Iberoamericana.

La trobada, que s’ha iniciat amb molt de retard respecte de l’horari previst, ha durat tot just mitja horeta. Especialment Rebelo da Sousa, que ja havia estat el 2019 al Principat, ha vingut a dir que tenia la necessitat i l’obligació de mostrar la seva estima per la comunitat portuguesa resident al Principat per com n’és de conscient del paper que té el col·lectiu lusità en el teixit associatiu i econòmic andorrà i, també, pel paper fonamental que juguen els residents lusitans o d’origen portuguès com a ambaixadors del país a l’exterior.

Malgrat que els discursos han estat molt fugaços i previsibles segons les fonts, la presència de Rebelo da Sousa i Da Costa, als quals acompanyava el ministre de Negocis Estrangers, Augusto Santos Silva, ha estat molt ben rebuda per la comunitat lusitana establerta al país. El president portuguès ja havia arribat aquest dimarts a la nit al Principat, i va fer nit a Soldeu, des d’on s’ha acostat a Andorra la Vella. Da Costa havia arribat poc abans a Andorra via Madrid i Lleida, i per carretera fins al Principat. Abans de trobar-se amb els seus compatriotes ha dinat amb altres membres de la delegació que l’acompanya en un restaurant del mateix carrer.

50dd1f14 eb1b 4763 b801 8c83051254f5
Moment de l'arribada de la delegació encapçalada per Antonio da Costa a l'hotel on s'ha fet la trobada. Toni Solanelles

La presència de la doble comitiva portuguesa a l’hotel del carrer Prat de la Creu on s’ha celebrat la trobada amb la comunitat portuguesa ha obligat a fer talls intermitents, més o menys curt, en la circulació al centre del país en una hora de força afluència, i això ha comportat que en alguns moments puntuals hi hagi hagut un bon col·lapse.

Comentaris (2)

Trending