Cent trenta temporers com a mínim sortiran del país entre dijous i dissabte en dos vols

El Govern no aclareix què pensa fer amb els permisos temporals de residència i treball que vencen aquest cap de setmana després d’una pròrroga a l’inici de la crisi

El 2 de maig hi ha programat un vol des de Barcelona.
El 2 de maig hi ha programat un vol des de Barcelona.
Com a mínim cent trenta temporers argentins podran deixar el Principat entre dijous i dissabte i posar rumb al seu país en dos vols diferents que sortiran, respectivament, des de París i Barcelona. Cooperant amb altres institucions, el Govern d’Andorra continua treballant per intentar resoldre la problemàtica dels treballadors temporals sud-americans encallats a Andorra. Això sí, no aclareix què pensa fer amb els permisos de residència i treball que vencen aquest cap de setmana després d’una pròrroga acordada en l’inici de la crisi sanitària.

El ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, ha anunciat aquest dilluns que dijous 30 d’abril sortirà de París un vol per a Argentins encallats a França que reservarà un centenar de places per a argentins que romanen ara atrapats al Principat. Dos dies més tard, el dissabte 2 de maig (amb arribada l’endemà a Buenos Aires) s’enlairarà des de l’aeroport del Prat de Barcelona un altre vol que encabirà un mínim de 30 persones també atrapades a Andorra per la crisi del coronavirus i la decisió del govern argentí, mantinguda fins fa pocs dies, de no acceptar els compatriotes escampats per arreu del món, especialment a Europa.

“A poc a poc”, ha dit Jover, es va resolent la situació dels temporers. El que no ha aclarit el ministre és què pensa fer el Govern amb els permisos de residència, que vencen aquest proper cap de setmana després d’un allargament d’uns quants dies dictat en l’inici de la crisi sanitària. Un lacònic “encara són vigents” ha servit al portaveu governamental per no aclarir aquest dubte administratiu. Sí que ha dit que el cost de la logística -és a dir, el viatge d’Andorra a Madrid- per traslladar aquest diumenge passat fins a Barajas catorze temporers més va anar a càrrec, a partis iguals, pel Govern d’Andorra i el consolat argentí a Barcelona. La logística dels trasllats dels temporers aquests propers dies fins a París i Barcelona s’està acabant de dissenyar.

Comentaris (2)

Trending