Cathy Juan, el ‘fitxatge comodí’ dels liberals d’Encamp

L’exsecretària d’Estat d’Ocupació es perfila com a incorporació per a la llista territorial conjunta amb el PS, que en principi ha d’estar liderada per Ferran Costa i David Ríos

Cathy Juan durant una entrevista a RNA en la seva etapa a la secretaria d'Estat.
Cathy Juan durant una entrevista a RNA en la seva etapa a la secretaria d'Estat.
L’exsecretària d’Estat d’Ocupació, doctora en psicologia social i actual directora de Recursos Humans del comú d’Encamp, Cathy Juan, molt probablement s’incorporarà a les llistes liberals. Juan té tots els números per ser la primera suplent de la candidatura territorial L’A PS a Encamp, tot i que en funció de com acabin la composició de les diverses llistes encara podria ser la número 2. En principi, el tiquet que més convenç a les direccions liberals i socialdemòcrates per a Encamp continua sent el format pel conseller general d’L’A Ferran Costa i l’exparlamentari i exprimer secretari del PS David Ríos.

Les formacions estan treballant molt intensament en la confecció de les diverses candidatures. Un tàndem electoral que fa temps que sembla aclarit és el que formarien Costa i Ríos a Encamp. No obstant això, i malgrat que l’executiva liberal és partidària que el conseller general sigui el cap de cartell a la parròquia, on estaria molt ben valorat, el parlamentari no descarta encara anar a la candidatura nacional. Ara per ara tot està obert. Si Costa fes el salt, molt poc probable segons les fonts, a la llista de Jordi Gallardo, el tiquet electoral podria acabar sent el format per David Ríos i Cathy Juan, una de les persones de confiança de la desapareguda Rosa Ferrer tant al comú d’Andorra la Vella com al Govern els mesos que hi va ser.

Una de les màximes amb què estaria treballant la direcció nacional liberal seria que aquelles persones que al seu dia van defensar la formació a les parròquies puguin anar ara a la candidatura nacional sempre que quadri amb les voluntats del candidat, Jordi Gallardo, i amb la representativitat territorial i paritària. En aquest sentit, segons les fonts, és molt possible que l’advocat i secretari de Relacions Internacionals de L’A, Valentí Martí, acabi formant part de la llista nacional. I Ferran Costa assumiria les regnes de la formació a Encamp per enfrontar-se a Jordi Torres i Maria Martisella.

En aquesta parròquia no es pot descartar que, a banda de la ‘terceravia’, que està mirant de configurar llistes a totes les circumscripcions parroquials, s’hi pugui presentar també una candidatura dels progressistes. SDP té a Encamp un dels comitès parroquials més actius del país, Andorra la Vella a banda. De fet, seria un reflex del que hauria estat anys enrere el PS liderat per Jaume Bartumeu, que tenia en la capital i Encamp les seves dues places fortes.

Comentaris (4)

Trending