Canals prepara a Madrid la reunió de ministres de Turisme de la Cimera Iberoamericana

La titular de la cartera s’ha reunit, entre altres amb la seva homòloga espanyola, Reyes Maroto, a qui ha convidat a participar en el Congrés de Neu i Muntanya

Comentaris

Canals estreny la mà de Reyes Maroto.
Canals estreny la mà de Reyes Maroto.

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha mantingut aquest dimecres reunions bilaterals amb els seus homòlegs de diferents països iberoamericans. Les trobades han tingut lloc aprofitant l’inici de Fitur, la fira del sector a Madrid. Canals s’ha trobat amb els titulars de la seva cartera a Espanya, Portugal, Mèxic, Paraguai, Xile i Argentina. Un dels temes claus dels quals s’ha parlat ha estat la preparació de la reunió ministerial que se celebrarà el pròxim mes de març, dins del calendari d'esdeveniments de la Cimera Iberoamericana que acull Andorra el 2020. E

La ministra, que ha estat acompanyada de l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, s'ha trobat, entre altres, amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme d'Espanya, Reyes Maroto. Un dels eixos de l’encontre ha estat parlar de la propera reunió de ministres de Turisme Iberoamericans que es farà a Andorra els dies 9 i 10 de març del 2020. Així, s’ha abordat  el projecte d'estratègia iberoamericana de turisme i desenvolupament sostenible que s'ha de redactar conjuntament entre la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), l'Organització Mundial del Turisme (OMT), així com alguns dels ministres de la Comunitat Iberoamericana, incloent-hi Andorra. Per tal d’apropar posicions i consensuar el contingut de l'estratègia, algunes delegacions es reuniran a Huelva, els pròxims 27 i 28 de gener.

Les dues ministres han parlat també de la celebració a Andorra, els dies 11 i 12 de març del 2020, de l'11 Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya. En particular, Canals ha convidat Maroto a assistir-hi i a intervenir per compartir experiències relatives al turisme i desenvolupament rural en zones de muntanya. Ambdues ministres han celebrat la bona cooperació entre els dos països i han acordat impulsar noves accions en l'àmbit del turisme.

Canals també ha abordat els continguts a tractar a la ministerial de la Cimera Iberoamericana amb la secretària d'Estat de Turisme de Portugal, Rita Baptista Marques, amb la qual també han debatut aspectes de cooperació bilateral per impulsar l'oferta turística entre ambdós territoris. En aquest sentit, la ministra andorrana ha mostrat la seva satisfacció pel fet que molts turistes portuguesos escullin el Principat com a destinació d'esquí i han valorat accions per donar a conèixer l'oferta d'estiu.

Canals també s'ha trobat amb la ministra de Turisme de Paraguai, Sofia Montiel, amb el ministre de Turisme de Mèxic, Miguel Torruco. També es preveu que es trobi amb el ministre de Turisme i Esports d'Argentina, Matías Lammens i la subsecretària de Turisme de Xile, Mònica Zalaquett Said. Amb tots ells ha plantejat la voluntat d'Andorra de treballar en el turisme sostenible i la innovació lligada a l'agenda 2030 dels ODS.

La ministra de Turisme, s'ha desplaçat a Madrid, acompanyada del director de Turisme, Sergi Nadal i del gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, per assistir a la fira de Turisme FITUR, que se celebra del 22 al 26 de gener del 2020, i presentar l'oferta turística que Andorra exhibeix en aquest certament internacional. La delegació andorrana ha participat en la recepció oficial de Fitur, amb la presència del president de FITUR/IFEMA i del Secretari General de l'OMT.

Comentaris

Trending