Campanya ciutadana per a la salvaguarda dels entorns de la Casa de la Vall

Demanem una reflexió i reconsideració de les actuacions a dur a terme

Representació gràfica de com seria la plaça de darrere Casa de la Vall.
Representació gràfica de com seria la plaça de darrere Casa de la Vall.
La plataforma change.org acull una crida ciutadana per a la salvaguarda dels entorns de la Casa de la Vall. La campanya arriba després que el passat  dia 29 es va fer  públic el projecte guanyador del concurs d’idees respecte de la futura remodelació del entorns del monument.

La campanya es promou perquè consideren que el projecte  no posa en valor la Casa de la Vall ni el seu entorn, i en canvi envaeix un espai que la ciutadania hauria d’apropiar-se com la nova l’àgora del país, privant-la d’un espai que permeti actuacions a l’aire lliure, que posi en valor la cultura i afavoreixi la participació ciutadana.

Afirmen que dels vuit projectes presentats, set complien estrictament amb l’objecte i especificacions del plec de bases, i un apostava per envair l’espai sense respectar el valors històrics i culturals  associats amb el monument, ni lligar-lo amb el seu entorn.

També creuen que en comptes de millorar la seva integració en el casc urbà, les connexions amb el barri del Pui i el del Centre Històric, crea barres arquitectòniques amb una edificació i ocupació del sol massiva, que entorpeix en la desitjada recuperació paisatgística de l’entorn.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.