Campanya a les xarxes socials per exigir als comuns un replantejament de les zones blaves i el seu preu

Mig miler de persones han signat a través del lloc web change.org una petició que denuncia l’abús que suposadament les corporacions parroquials fan a l’hora de cobrar per aparcar al carrer

-
-

Mig miler de persones han signat de forma virtual una petició adreçada a tots els comuns del Principat per tal que deixin sense efecte o, almenys, estableixin un nou format de zones blaves que facin que aparcar als carrers del país no suposi la despesa que actualment suposa per a tots als ciutadans. Fonamentalment pensant en tota aquella gent que es veu obligada a estacionar per poder acudir als seus llocs de treball. La campanya es va posar en marxa fa un any a través del canal virtual de referència a les xarxes socials per dur a terme aquest tipus de reclamacions: change.org. Però pràcticament fins ara no havia transcendit i no ha començat a agafar certa volada.

La petició pública expressa una “disconformitat” basada en el fet, segons els promotors de la iniciativa, que “trobem que és immoral que ens obligueu (en referència als comuns) a pagar cada dia diners per aparcar el cotxe en un tros del nostre carrer”. La motivació de la campanya explica també que “ens sembla excessiu que haguem de pagar sense tenir una altra alternativa, ja que, gairebé les zones blanques ja són inexistents, per no dir nul·les, i tots els residents paguem el foc i lloc per tal del bon funcionament de les nostres parròquies”.

La reclamació que manté que el fet d’haver de pagar “cada dia la quantitat de diners que demaneu als parquímetres per vuit hores de feina al dia és una suma incoherent i alarmant donat els sous que guanyem”. Als promotors de la campanya no els semblen ni adequats els abonaments que les corporacions eventualment ofereixen. “Hi ha abonaments trimestrals i anuals els quals ens semblen descaradament cars i innecessaris”

La petició final és que “penseu més amb la gent i no tant en els beneficis econòmics. I que si algú ha pagat encara que només sigui una part mínima al parquímetre (respecte d’allò que suposadament tocaria en virtut del tributàriament establert per l’estona d’ocupació de la via), moralment no se l’hauria de sancionar i menys embargar-li el compte” atès que els diners que es puguin embargar “potser ho necessita per donar menjar als seus fills”.

Etiquetes

Comentaris

Trending