Caballero aposta per la transició energètica per enfortir els lligams amb Andorra

La lluita contra el canvi climàtic centra el discurs de l'ambaixadora francesa a la recepció del 14 de juliol

L'ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero amb el director de Gabinet de la representació del copríncep francès, Pascal Escande.
L'ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero amb el director de Gabinet de la representació del copríncep francès, Pascal Escande.
L'ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero ha dit que la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic seran fonamentals per enfortir els lligams econòmics Andorra. L'ambaixada ha acollit la recepció amb motiu de la festa nacional francesa del 14 de juliol. Caballero ha recordat també l'aportació del seu país als treballs que s'han fet per millorar la carretera d'accés al Pas de la Casa.

Jocelyne Caballero ha destacat la col·laboració entre FEDA i Dalkia, una filial d'Électricité de France (EDF) i la possibilitat de dur a terme projectes en el camp de l'energia fotovoltaica, a més de l'acord perquè els estudiants andorrans puguin formar-se en energies renovables a la universitat de Perpinyà-Via Domitia.

En el marc de la col·laboració, Dalkia aporta capital a FEDA Capçalera per desenvolupar els diferents projectes de cogeneració en marxa al Principat. Un altre dels acords consisteix en un contracte de compravenda d'energia a França a llarg termini per estabilitzar les tarifes. És el primer contracte d'aquestes característiques que EDF va signar amb una empresa estrangera. L'últim dels acords permetrà a FEDA invertir en comptadors intel·ligents. La llei obliga a canviar-los per uns que permetin una transmissió de dades instantània. EDF està interessada en invertir a Andorra perquè les dimensions del país el fan un escenari ideal per les proves pilot.

Durant el seu discurs, l'ambaixadora ha fet un repàs als diversos temes i ha definit els set mesos d'aquest 2019 com "l'any de les incerteses i de les oportunitats". Ha recordat que el seu país ostenta la presidència del G7 i que una de les prioritat serà la lluita contra el canvi climàtic. Posteriorment i en declaracions als mitjans de comunicació ha avançat que el 2020 es tornarà a augmentar el preu del tabac a França i que, per aquest motiu, no caldrà baixar la guàrdia en la lluita contra el contraban.

Com és habitual, Caballero també s'ha referit a la necessitat de promoure la llengua i la cultura franceses a Andorra i de fer més promoció dels estudis superiors que ofereix el país veí.

Comentaris

Trending