“Bon comportament” del coronavirus malgrat les excepcions al confinament

Es registren únicament dos casos nous, que eleven a 750 els detectats al país, mentre que segueixen creient els curats i reduint-se els pacients encara actius

El ministre Benazet, durant la roda de premsa.
El ministre Benazet, durant la roda de premsa.

Andorra ha registrat dos casos nous de coronavirus en les darreres 24 hores. Per tant, es manté, en paraules del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, “el bon comportament” de la corba epidemiològica. Ajuda també un nou descens dels pacients encara actius i un nou increment dels infectats que han obtingut l’alta mèdica.

El total de persones diagnosticades al Principat amb la Covid-19 se situa, doncs, en 750. Dos més que les dades facilitades pel Govern el diumenge. Un petit increment que manté la tendència de control de l’epidèmia de les darreres jornades. Les xifres d’aquest dilluns són, en línies generals, positives, començant pel fet que no s’ha de lamentar cap nova víctima mortal. Per tant, es mantenen en 45 les defuncions provocades pel coronavirus.

Un altre dia més, segueixen incrementant-se el nombre de persones que han superat la malaltia. De 493 han passat a 499. A la vegada, es redueixen els casos encara actius. De 210 han baixat fins a 206.

També es redueix la pressió sobre el sistema sanitari. A l’hospital, hi ha dues persones menys que el diumenge: divuit. D’elles, nou es troben a la unitat de cures intensives (UCI) i només quatre requereixen ventilació mecànica.

A la planta medicalitzada del Cedre, es mantenen dinou padrins, cinc d’ells provinents del focus que es va detectar a la residència Salita. Set més estan esperant que una segona prova PCR confirmi que s’han curat definitivament.

Per col·lectius, hi ha encara 36 professionals sanitaris amb la Covid-19. En el cas dels efectius dels cossos especials, hi ha cinc afectats.

A l’hora de valorar les dades, Benazet ha indicat que “el comportament epidemiològic segueix sent molt bo i ens hem de felicitar tots”. Així, ha remarcat que, “malgrat fer excepcions, la corba se segueix comportant molt bé”. Justament per això, ha remarcat, “tots ens hem de seguir mantenint una actitud cautelosa”, amb mesures com dur mascareta, mantenir les distàncies de seguretat amb la resta de persones o rentar-se les mans. “Hem de seguir així amb les noves excepcions. El virus encara hi és; està a la nostra societat i hem de seguir prenent precaucions per evitar un rebrot”, ha reclamat el titular de Salut.

Comentaris (3)

Trending