Blindatge total en el radi d'acció de Macron

S'han precintat contenidors, papereres, tapes de clavaguera i es prohibeix l'estacionament de vehicles a la zona de pas de la comitiva

-
-
La visita d'aquest divendres del Copríncep francès, Emmanuel Macron està envoltada d'excepcionals mesures de seguretat que seran tot un primer assaig de cara a la Cimera Iberoamericana de l'any proper. Es mobilitzaran més de 200 agents de policia, entre el cos andorrà i el grup de seguretat que acompanya Macron en les seves visites. Hi haurà franctiradors i Tedax.  L'acte més vigilat serà el de la plaça del Poble d'Andorra la Vella.

Totes les zones properes al pas de la comitiva de Macron han estat blindades. S'han precintat contenidors, papereres i tapes de clavaguera. S'ha prohibit l'estacionament de vehicles a prop dels comuns.

L'operatiu es va posar en marxa fa algunes setmanes tot i que en els darrers dies s'han intensificat. Així, per exemple, motoristes de la policia amb les sirenes posades han escortat un vehicle pels llocs que ha de recórrer la comitiva.  Això els ha permès familiaritzar-se amb els indrets i poder parar el trànsit a les diverses cruïlles dels trajectes. Aquest dijous al matí encara s'ha fet un darrer assaig.

L'agenda de Macron a París es tancava a les quatre amb una entrevista amb Linos-Alexandre Sicilianos, president del Tribunal europeu dels drets de l'home. Sicilianos va estar a Andorra el mes de juny passat per participar en una jornada de treball conjunta amb els membres de la justícia ordinària i la fiscalia del Principat.

El Copríncep francès arriba a Andorra per carretera després d'aterrar a l'aeroport de Blagnac, a Tolosa

Després de la reunió amb el magistrat, Macron es desplaça cap a Andorra i s'allotja a Soldeu. L'avió presidencial aterra a l'aeroport de Blagnac, a Tolosa d'on es trasllada per carretera a Andorra. La visita comença divendres a les nou del matí a Canillo i seguirà a Encamp i Sant Julià de Lòria.

A les dotze del migdia es duran a terme els actes oficials a la Casa de la Vall amb una sessió tradicional del Consell General i l'entrevista amb el Copríncep episcopal. Macron visitarà a partir de les tres la tarda Ordino i continuarà amb la Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella.

La visita acabarà a la plaça del Poble amb els discursos del Copríncep francès i el cap de Govern, Xavier Espot. Al contrari de François Hollande, el seu antecessor en el càrrec, Macron no visitarà el Lycée Comte de Foix, l'únic centre escolar francès a l'estranger que no depen del ministeri d'Exteriors i ho fa del d'Educació.

La presència de Macron a Andorra coincideix amb un moment delicat del seu mandat a França després de sortir en defensa del seu amic Richard Ferrand, president de l'Assemblea Nacional i imputat per apropiació indeguda. Anteriorment ja s'havia vist esquitxat per afers protagonitzats per altres persones del seu cercle més próxim com Alexandre Benalla, un excàrrec a l'Elisi; o l'expresident de l'Assemblea Nacional, François de Rugy.

 

 

 

Comentaris (3)

Trending