Berna Coma se suma a DA a Ordino, Marc Magallon ‘cau’ del ‘tren’ social-liberal d’Escaldes

La batalla fratricida ordinenca continua en tota regla, amb la confirmació que si no hi ha canvis de darrera hora totes les formacions estan rere la candidatura independent

-
-
Qui va ser consellera de Benestar Social, Joventut i Cultura en el primer mandat d’Acció Comunal d’Ordino (ACO), Berna Coma, serà la primera suplent de la llista de Demòcrates per Andorra (DA) a la parròquia. Mentrestant, a Escaldes, el tàndem que semblava que farien Rosa Gili i Marc Magallon en la territorial social-liberal s’ha desfet. L’actual conseller comunal ha declinat finalment concórrer a les eleccions generals.

Els moviments que hi està havent són molts i variats en el primer dia en què, oficialment, es poden formalitzar les candidatures. El límit és dimarts que ve a les 12 del migdia. Moltes de les formacions nacionals preveuen tancar i validar les llistes durant el cap de setmana, encara que es preveu que en algunes circumscripcions el trencaclosques perduri fins minuts abans del terme màxim. 

A nivell nacional, hores d’ara encara és del tot possible que hi hagi fins a vuit llistes amb la incorporació sorpresa de la candidatura ‘provida’ encapçalada per Alfons Clavera. Podem i Andorra Sobirana estan treballant intensament per ser presents a la cita amb les urnes del 7 d’abril. La resta de formacions amb una implantació més notable no hi ha cap dubte que seran presents als comicis. Hi ha fronts oberts arreu. Però sobretot a les territorials.

Coma, que va ser consellera comunal del 2011 al 2015, seria la primera suplent de la llista encapçalada per Joan Martínez Benazet i Sandra Codina. Com passarà en altres candidatures i parròquies, la tercera integrant de la llista de DA a Ordino pren més protagonisme que altres tercers llocs atès que Martínez Benazet és ministrable. I en cas de triomf electoral demòcrata a la parroquial i de configuració governamental amb el pneumòleg eventualment dins el gabinet, el primer suplent automàticament hauria d’accedir a la cambra.

I si Berna Coma és una incorporació confirmada en una parròquia on hi continua havent una batalla fratricida i on la plataforma independent que ha aconseguit arremolinar tota la resta de forces al seu entorn renunciant a fer llistes per enfrontar-se amb DA intenta tancar la millor llista possible tot sortejant els embats demòcrates i els intents de ‘desconnectar’ algunes de les incorporacions que la candidatura ‘jove’ pretén fer, Marc Magallon seria baixa a Escaldes.

Durant molts dies semblava que el tiquet electoral social-liberal a Escaldes el formarien l’actual consellera general Rosa Gili i el conseller comunal. Gili es manté al capdavant del tàndem. Però haurà de canviar de company de viatge. De fet, socialdemòcrates i liberals escaldencs estan treballant per aconseguir un candidat que supleixi l’absència de Magallon que, finalment i per raons personals, ha declinat concórrer als comicis.

Comentaris

Trending