Bartumeu admet diferències amb Marsol amb el telefèric del Carroi

El líder de Progressistes-SDP deixa clar que la seva formació és partidària d’un “gran debat ciutadà” sobre el giny i que no comparteixen la velocitat que la cònsol major vol donar al projecte

Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu durant una roda de premsa.
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu durant una roda de premsa. ALTAVEU

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, ha admès que existeixen diferències amb la part ‘taronja’ de la majoria comunal d’En Comú a Andorra la Vella amb relació al projecte del telefèric del Carroi. Així, existiria una certa incomoditat amb la velocitat amb la qual Conxita Marsol vol tirar endavant la infraestructura, ja que des de la formació es considera que cal “un gran debat ciutadà” sobre el giny abans de prendre la decisió definitiva. Entre altres punts, caldria saber, ha indicat, quina és la posició del comú de la Massana sobre la possibilitat d’enllaçar posteriorment amb l’estació de Pal.

El tema ha estat un dels que s’han abordat durant el primer consell nacional que SDP celebra enguany. Preguntat sobre la qüestió, Bartumeu ha volgut recordar que ja durant les negociacions per integrar-se a En Comú, el giny va estar sobre la taula.  “Quan es fa l’acord per establir aquesta candidatura les tres persones que vam estar negociant vam deixar clar a la senyora Marsol que no ens hauria agradat que la cònsol sortint portés fins al final la decisió de fer el concurs d’idees”, ha recordat. Al seu entendre, llavors es va sortir amb la seva perquè “es va poder comprovar que no s’ha fet; per tant, es va escoltar la petició de prudència”.

Ara, però, Marsol ha tornat a accelerar i el líder de Progressistes-SDP ha advertit que no ho acaben de veure del tot clar. “Continuem pensant que això ha de ser objecte d’un gran debat ciutadà per valorar els pros i els contra”. Entre els primers, ha remarcat, “cal conèixer quina és la posició de la Massana pel que fa a la connexió amb Pal”. Malgrat que “no ens movem de la prudència”, Bartumeu ha avançat que “tindrem un diàleg franc i cordial amb la majoria de la majoria”.

El consell nacional també ha servit per valorar els resultats a les comunals. Es veu, ha afirmat el president d’SDP, “positiu”, ja que “hem aconseguit aportar una sèrie de qüestions que consideràvem essencials com ara la política social i l’atenció a la ciutadania”. Així, ha tret pit per les victòries d’En comú a Andorra la Vella i a Ordino, tot afirmant que “la nostra aportació política i electoral és no només important sinó decisiva”. De fet, no s’ha estat d’enviar un dard cap a DA: “Si la seva divisió no hagués impedit una candidatura d’En Comú per Escaldes no cal ser un gran catedràtic de ciència política per adonar-se que també hauríem estat decisius”.Canvi en la secretaria d’organització

Durant el consell nacional, Josep Roig ha informat que, per motius “professionals i personals” no pot continuar assumint la responsabilitat de secretari d’organització de Progressistes-SDP. En aquest sentit, qui agafi el relleu serà, justament, qui ja el va substituir com a conseller de la majoria de Laurèdia en Comú al comú de Sant Julià, Josep Lluís Donsión. El president de la formació, Jaume Bartumeu, ha volgut deixar clar que “Roig continuarà a l’executiva” tot i que “no podrà tenir la participació setmanal que requereix estar al capdavant de la secretaria d’organització”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending