Barbacoes no, gràcies

La policia avisa que incrementa els controls en zones rurals i de muntanya per evitar grans concentracions de gent i conductes incíviques

El berenador del llac de les Abelletes a vista d'ocell.
El berenador del llac de les Abelletes a vista d'ocell.
Després d’unes setmanes de relaxament de controls policials, per dir-ho d’alguna manera, els agents del cos tornaran a incrementar la seva presència en zones rurals i de muntanya. L’arribada del bon temps -almenys durant el cap de setmana ha estat així, i continua- ha fet que cada vegada més persones surtin de casa i acudeixin en grup a espais naturals a fer trobades amb un component lúdic que, ara per ara, són incompatibles amb el que es pretén pel control de la pandèmia.

No obstant, el fet que totes les recomanacions siguin solament això, unes recomanacions, dificulta la imposició de sancions i d’advertències per part de l’autoritat policial, malgrat que la seva presència tot sovint fa dissuadir de certs comportaments o “conductes incíviques”, com diu la policia. En tot cas, ja durant el cap de setmana els agents van intervenir en diverses barbacoes per tal de clausurar-les. De fet, els qui van fer la graellada de carn van haver de retirar el precinte que s’havia posat a l’equipament.

Com que els darrers dies, i avui mateix, no s’han aturat les trucades de ciutadans alertant de la presència de concentracions de persones tot sovint bevent o menjant a la muntanya, la policia, tal com ha advertit aquesta mateixa tarda a través de les xarxes socials, ha incrementat el seu control d’espais rurals. Un dels punts on primer ha anat a vigilar, fins i tot amb la utilització del dron policial, és el berenador del llac de les Abelletes, al Pas de la Casa, d’on han arribat força queixes.

 

Comentaris (9)

Trending