Baixa per primer cop el nombre de casos actius de coronavirus

Els 500 d’aquest dissabte suposen 4 menys el dia anterior, del total de 622 que han estat diagnosticats amb la Covid-19 al Principat

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

El nombre de casos actius de coronavirus ha començat a baixar. Els 500 registrats aquest dissabte, del total de 622, suposen la primera disminució en aquesta estadística des de l’inici de l’epidèmia, que continua presentant una estabilitat en el nombre de nous positius. A banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirmat dues defuncions, que eleven fins a 28 la xifra de víctimes mortals provocada per la Covid-19 al Principat.

L’actualització de dades d’aquest dissabte situa el nombre total de casos de coronavirus detectats al Principat en 622. La xifra suposa un increment de 21 nous positius si es compara amb divendres. D’aquests, 500 es consideren encara actius. Per primer cop des que es va desfermar l’emergència sanitària, s’ha donat una disminució d’aquesta xifra, ja que en la darrera actualització hi havia 504. Benazet ha volgut remarcar que, per considerar curat un pacient, s’aplica el criteri de superar amb negatiu dues proves PCR.

A banda, s’ha incrementat de forma important el nombre de persones curades. Dels 71 de divendres, s’ha passat a 94. Malauradament, també ha crescut fins a 28 el nombre de víctimes mortals, amb les defuncions d’una resident a Salita de 99 anys i un d’una persona de 87 anys que havia estat usuària del centre de dia del Cedre.

A l'hospital estan ingressades 40 persones, de les quals 16 a la unitat de cures intensives

Per col·lectius, també disminueix el nombre de persones infectades dins del món sanitari. Així, hi ha un total de 76 professionals de la salut. A banda, quinze dels positius pertanyen als cossos especials.

A l’hospital hi romanen 40 persones, setze de les quals a la unitat de cures intensives (UCI). D’elles, tretze mantenen ventilació mecànica. Al llarg del dia, dos dels interns al servei l’abandonaran, tal com ja va fer aquest divendres una tercera persona. En l’aspecte negatiu de la balança hi ha l’entrada d’una de les persones que es trobava a planta, ha necessitat ingressar a la unitat per ser intubada, ja que ha empitjorat el seu estat.

Pel que fa al Cedre, hi ha 48 persones que han donat positiu, de les quals 18 provinents de Salita. 8 padrins més es troben convalescents, esperant donar negatiu en dos tests de PCR. Benazet ha reconegut que es van fer proves a tot el personal i que es va detectar que hi havia una persona sense símptomes però que va donar positiu.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending