Augmenten un 46% les pernoctacions als refugis guardats

Medi Ambient treballa en un pla per millorar els lliures arran de la bona acollida de les reformes a Cabana Sorda i Fontverd

El refugi de Cabana Sorda
El refugi de Cabana Sorda SFGA
Les pernoctacions als refugis guardats han augmentat un 46% i els àpats un 31% entre el 2017 i el 2018. La previsió és que el nombre de pernoctacions es dobli aquest any respecte al 2017. El Govern ha rehabilitat dos refugis lliures (Cabana Sorda i Fontverd) per dotar de més confort, i sobretot, aïllament tèrmic als usuaris. Després dels treballs, el de Cabana Sorda pot multiplicar per tres el número d'usuaris.

Els darrers anys ha anat a l'alça el nombre d'excursionistes que utilitzen els refugis, guardats o no, tant a l'hivern com a l'estiu. El Govern ha fet millores als de Cabana Sorda i Fontverd que han consistit, a part de l'aïllament tèrmic del refugi, en l'optimització de l'espai disponible, la instal·lació d'una estufa de llenya i de pous de llum que concentren la claredat exterior i simulen un punt de llum elèctric. A més s'ha instal·lat un lavabo sec a l'exterior.

L'objectiu d'aquests canvis és fer que "l'estada sigui la millor possible i donar una altra visió dels refugis lliures", tal com ha destacat el secretari d'Estat de Medi Ambient, Marc Rossell. Arran de les novetats efectuades, s'han multiplicat per tres el nombre de visites al refugi de Cabana Sorda. La remodelació ha costat 150.000 euros i la instal·lació del lavabo 20.000 euros.

El ministeri de Medi Ambient està acabant d'enllestir un pla plurianual per impulsar millores similars a la resta de 20 refugis lliures que hi ha al país. El pla servirà per prioritzar les inversions en funció de l’afluència o de les necessitats de millora que hi hagi en les diferents infraestructures. L'objectiu és fer una o dues reformes per any.

Comentaris (1)

Trending