Argentina congela la repatriació de temporers des d’Andorra

El cronograma de vols de la setmana vinent no preveu cap avió ni des d’Espanya ni des de França del qual es puguin beneficiar els nacionals atrapats al Principat

-
-

La cancelleria d’Exteriors del govern argentí ha donar a conèixer el cronograma de vols autoritzats per repatriar nacionals que s’hagin quedat atrapats a l’estranger a conseqüència de la crisi del coronavirus. I el que queda clar és que, tret que hi hagi algun canvi, s’interromp el retorn dels temporers que s’han quedat a Andorra. Cap dels avions amb permís de la setmana vinent sortirà d’aeroports propers al Principat.

Argentina continua amb la tàctica del comptagotes per repatriar els seus nacionals. I aquestes gotes, almenys durant la setmana vinent, no vindran ni d’Espanya ni de França. En el comunicat fet públic aquest dissabte inclou el pla de vols des d’aquest diumenge fins al vinent, en el qua es preveu el retorn de 3.323 persones. És a dir, una mitjana d’uns 330 diaris.

En el cronograma hi ha el vol ja previst aquest diumenge des de Barcelona. I serà el darrer que, almenys els propers dies, hi haurà des de territori espanyol o francès. De fet, la planificació torna a deixar en segon terme Europa. Per a la Casa Rosada, el vell continent continua sent el focus de la pandèmia i hi ha moltes reticències a autoritzar avions des d’aquesta regió. De fet, la setmana vinent, únicament hi haurà tres: un des d’Estambul, un altre des de Londres i un tercer des de Roma.

Per tant, als temporers argentins atrapats al país els tocarà, novament, esperar. La seva repatriació, com a mínim durant una setmana, queda de nou aturada. Caldrà esperar al proper cronograma, que s’espera pel cap de setmana vinent, per veure si es torna a activar.

Comentaris (3)

Trending