Àngel Ros entén que les pintades a l’ambaixada són un “acte aïllat”

La delegació diplomàtica no es personarà com a acusació particular contra el jove de 22 anys que va embrutar la façana de l’edifici

Àngel Ros en un moment del seu discurs.
Àngel Ros en un moment del seu discurs.

L’ambaixada espanyola no es presentarà com acusació particular en el procés judicial que s’obri contra el noi de 22 anys que la matinada de diumenge va fer pintades a la façana de la seu diplomàtica. Àngel Ros ha indicat que es confiarà en la feina de la fiscalia, al mateix temps que s’ha mostrat convençut que fets similars no es repetiran, ja que a Andorra no hi ha “caldo de cultiu” per a aquestes accions i, per tant, seran “un acte aïllat”.

El que sí que es va fer des de la delegació és presentar denúncia pels fets el mateix diumenge. Ara bé, Ros deixa clar que no es preveu anar més enllà. “Sóc dels que pensa que les acusacions particulars demostren desconfiança en la justícia”, ha explicat, tot recordant que “durant els quinze anys que vaig ser alcalde a Lleida, mai hi vaig posar cap”. Així, ha refermat la plena “confiança” en la Justícia andorrana.

L’ambaixador espanyol ha condemnat “com a demòcrata” el que ha considerat que és “una bretolada” i un “acte que va contra el bon clima de convivència”. Ros ha volgut contraposar-lo a la manifestació  “absolutament pacífica” que va tenir lloc dilluns passat, el mateix dia que es va fer pública la sentència contra els líders polítics del procés independentista. “No es pot embrutar la façana d’una seu institucional i en uns termes que demostren un desconeixement de la realitat espanyola”, ha afirmat, per posteriorment assegurar que està “indignat”.

Ros, però, s’ha mostrat convençut que no cal tenir por que fets similars es puguin repetir. “Em preocupa, però no crec que hi hagi a Andorra un caldo de cultiu per aquestes accions. Serà un cas aïllat i entenc que no s’ha de repetir”, ha indicat. El diplomàtic també ha volgut agrair que “el Govern sempre ha manifestat un profund respecte pel que passi a Espanya i sempre ha dit que és un tema de política interna”.

Sobre els incidents vandàlics que estan tenint lloc els darrers dies a Barcelona i a altres ciutats catalanes, l’ambaixador ha admès que el segueix “amb tristor”. I és que, ha manifestat, li dol “veure ciutats on hi ha una part del moviment independentista que utilitza la violència”.

Cal recordar que l’autor de les pintades, un jove andorrà de 22 anys, va ser detingut per la policia. Se l’imputa un delicte de danys. El noi va pintar lemes com ara 'Spain is a fascist state' o 'RIP democracy justice' a la façana de la legació diplomàtica espanyola.

Comentaris (2)

Trending