Àngel Ros comunica oficialment al Govern la seva arribada al Principat

El nou ambaixador espanyol entrega les còpies d’estil a la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i agraeix la “càlida acollida” que se li ha dispensat

Àngel Rosa entrega les còpies d'estil a Maria Ubach.
Àngel Rosa entrega les còpies d'estil a Maria Ubach.
El nou ambaixador espanyola a Andorra, el fins fa poc alcalde i president del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Àngel Ros, ha comunicat formalment aquest dijous al Govern d’Andorra la seva incorporació a la missió diplomàtica que li ha encomanat l’executiu liderat per Pedro Sánchez. Ros succeeix el també català Manuel Montobbio al capdavant de la legació espanyola.

Ros va iniciar informalment la seva activitat dilluns després que el seu nomenament, com el d’altres de naturalesa més política que no pas diplomàtica, hagi estat molt criticada per sectors de la diplomàcia espanyola, que han recordat que la facultat discrecional que té el govern per triar els seus emissaris a l’exterior no s’ha de confondre amb convertir en usual l’elecció de persones que no formen part del cos diplomàtic.

El nou ambaixador ha estat aquests dies acabant de perfilar la seva integració al Principat, a nivell de residència i qüestions d’ordre domèstic. Aquest dijous ha lliurat a la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, les còpies d’estil, que és l’equivalent en diplomàcia a comunicar formalment l’arribada a un país al qual has de prestar una missió encomanada pel teu país d’origen. 

Per acabar de completar el tràmit, dimecres que ve, Àngel Ros acudirà al Palau Episcopal a presentar les cartes credencials al Copríncep mitrat. L’ambaixada espanyola ha agraït “la càlida acollida” dispensada pel Govern al nou titular de la legació.

-

Relacionat

El nou ambaixador espanyol a Andorra afirma que ser diplomàtic era “una antiga aspiració personal”
-

Relacionat

El Govern confirma que l’alcalde de Lleida serà designat ambaixador d’Espanya a Andorra

Comentaris

Trending