Andrés Calamaro i altres famosos reclamen la repatriació dels temporers argentins

El grup varadosenandorra ha compartit els missatges de suport que ha anat rebent de músics, esportistes o actors del seu país

El music Andrés Calamaro.
El music Andrés Calamaro.

Fa dies que els aproximadament 2.200 argentins que es troben atrapats a Andorra i esperant poder tornar al seu país estan aconseguint missatges de suport de coneguts artistes. Humoristes, actors i directors de cinema, cuiners i músics han compartit intervencions a les xarxes socials on reclamen que el govern de la Casa Rosada agilitzi la repatriació dels seus compatriotes. El darrer a enviar la seva petició ha estat el cantant Andrés Calamaro.

El grup varadorsenandorra els ha anat compartint a les seves xarxes socials com a mesura de pressió cap a les autoritats del seu país. En els darrers dies han rebut els missatges de suport del cuiner Coco Carreño, l’humorista José Luis Gioia o l’actor i músic Antonio Birabent. També s’han posicionat al seu favor Carlos German Sbarbati, ‘Condor’, un dels integrants de la banda Bersuit Vergarabat, Claudio 'Tano' Marciello, del grup de heavy metal Almafuerte o l’ex jugador de rugbi Serafín Dengra.

Els missatges són molt similars. Posen en relleu la complicada situació en què es troben els temporers argentins que s’han quedat atrapats a Andorra a conseqüència de l’esclat de la crisi del coronavirus i als quals el seu govern està repatriant a comptagotes. Fins ara, tot just catorze han pogut tornar al país andí en els vols que van sortir fa uns dies de Madrid i ara s’està a l’espera dels avions previstos a finals d’aquesta setmana des de París i Barcelona. A la vegada, reclamen que es permeti la seva repatriació.

El darrer en enviar el seu suport ha estat el conegut cantautor Andrés Calamaro. El músic afirma que “el dret i el sentit comú ens indica que la primera obligació de l’Estat és protegir a tots els ciutadans del país” i recorda que “hi ha argentins desesperats per tornar i tenen una justa raó”. En especial, fa referència als temporers atrapats a Andorra, dels quals remarca que “fa gairebé dos mesos que intenten tornar i no els faciliten els mitjans per aconseguir-ho”. Per tant, demana que “s’ajudi a tots els que volen tornar amb els seus éssers estimats”.

 

Comentaris

Trending