Andorra Telecom garanteix que la xarxa d’Internet està preparada per la crisi del coronavirus

La companyia manté 70 persones de guàrdia per garantir el servei a la vegada que limita les gestions presencials a les oficines comercials a aquelles que no es puguin fer per via telemàtica o telèfon

Seu d\'Andorra Telecom.
Seu d\'Andorra Telecom.

Andorra Telecom garanteix que la xarxa d’internet podrà resistir l’increment de connexió que es preveu a conseqüència de les mesures que s’han pres per intentar fer front a la crisi del coronavirus. Així, s’espera que l’augment del teletreball i l’ús de la xarxa que en faran els ciutadans que es quedin a casa provocaran un consum intensiu. A banda, la companyia també ha potenciat la xarxa de telefonia mòbil, ha adoptat iniciatives per protegir els treballadors i ha reduït l’horari d’atenció presencial al públic, que es limitarà només a gestions essencials i que no es puguin fer de forma telemàtica.

Des de l’operadora de telecomunicacions s’ha indicat que les millores de la xarxa d’Internet, les connexions internacionals i el reforç de la telefonia mòbil garanteixen l’increment de trànsit per l’ús del teletreball i del consum domèstic intensiu derivats de l’aplicació de les mesures per prevenir la propagació del COVID-19. Així, s’explica que la xarxa està dimensionada per necessitats futures.

“Actualment estem preparats per un consum dues vegades superior als màxims registrats durant les hores punta. Això garanteix que de manera simultània les famílies puguin treballar des dels seus domicilis connectats amb les empreses, utilitzar aplicacions de missatgeria, usar les xarxes socials, veure la televisió via fibra o usar plataformes de continguts audiovisuals com Movistar Multidispositius, Netflix o Youtube”, ha apuntat Jordi Nadal, director general de la companyia.

Els tècnics a domicili només aniran en casos essencials per minimitzar riscos

L’estructura de la xarxa d’Internet s’ha ampliat fins als 70 GB, mentre que la sortida exterior està garantida amb les connexions de fins a 30 GB tant amb França com amb Espanya. Pel que fa a la telefonia mòbil, també s’ha potenciat amb l’ampliació de la velocitat de la xarxa 4G fins a 1Gbps a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i el Pas de la Casa. Aquestes inversions asseguren una capacitat d’ús intensiu en períodes de màxima afluència turística i, per tant, s’entén que ha de poder suportar sense problemes les necessitats de l’actual crisi.  

Andorra Telecom, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, ha redefinit els seus protocols interns per extremar les precaucions entre els seus treballadors. S’han separat físicament els equips i s’ha potenciat el teletreball i el contacte amb terceres empreses i proveïdors via videoconferència. Es tindrà fins a 70 persones de guàrdia permanent per garantir la continuïtat del servei.

Pel que fa a l’atenció al client, l’horari de l’agència comercial es limitarà entre dos quarts de nou i dos quarts de quatre i només per a “qüestions essencials que no es puguin fer a través de canals no presencials i relacionades amb la connectivitat”. Així, s’indica que els únics tràmits que requereixen el pas per l’agència són els duplicats de targeta SIM, les noves altres o les baixes que impliquin un retorn de material. En qualsevol cas, no es permetrà la presència simultània de més de tres clients a les instal·lacions per garantir la preservació de les distàncies mínimes de seguretat. El protocol també prohibeix que els agents d’atenció al públic manipulin els mòbils dels usuaris. Per a la resta de tràmits o consultes, els clients hauran de trucar al telèfon d’atenció al client, el 115, o utilitzar l’aplicació o la web.

Pel que fa als tècnics que es desplacen al domicili dels clients també s’aplicarà un protocol especial atesa l’excepcionalitat de la situació restringint-se les intervencions als casos d’avaria, incidències o problemes de connectivitat. 

Comentaris

Trending