Andorra Sobirana culpa l’increment impositiu de la falta d’obra nova

La formació liderada per Eusebi Nomen detecta quatre grans problemes per explicar la manca d’habitatge familiar

-
-
Andorra Sobirana considera que hi ha quatre grans problemes que expliquen la manca d’habitatge familiar. Quatre elements que, de solucionar-los, i la formació considera que no seria tan complicat com això, podrien contribuir a resoldre mancances en una qüestió que està suscitant un gran neguit entre la població.

El número tres de la llista encapçalada per Eusebi Nomen, Rafel Gaytán, immobiliari de professió, ha exposat els quatre grans eixos, els quatre grans maldecaps al seu parer. En primer lloc, el descontrol dels pisos d’ús turístic. “Ja al 2017 n'hi havia quasi 2.400 sense comptar els no registrats, ja que la llei de DA permet a qualsevol tenir un habitatge d'aquest tipus amb molt poques restriccions”.

Andorra Sobirana també considera que “no es fan pisos d'obra nova degut als impostos desmesurats que Demòcrates per Andorra va aprovar en la darrera legislatura” i la no construcció d’habitatges de protecció social és, en part, degut al fet que “la nova legislació permet als comuns vendre’s els terrenys que han rebut per les cessions” urbanístiques. Finalment, també cal tenir en compte “el bloqueig dels pisos d'estrangers que no els poden ni llogar ni vendre ja que no els tenen declarats en el seu país d’origen".

Comentaris

Trending