Andorra signa el Tractat de la transmissió electrònica de sol·licituds de cooperació jurídica internacional entre autoritats centrals

El secretari d'Estat de Justicia i Interior, Joan Leon participa en una reunió a Madrid

-
-
El secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, ha signat aquest dilluns a Madrid el Tractat relatiu a la transmissió electrònica de sol·licituds de cooperació jurídica internacional entre autoritats centrals, en el marc de la VIII Reunió Plenària de Punts de Contacte i Enllaços d’IberRed i de la Celebració del XV Aniversari d’IberRed. La reunió ha comptat amb la presència, com a testimonis de la signatura, de la ministra de Justícia en funcions d’Espanya, Dolores Delgado, del president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, així com de la fiscal General de l’estat espanyol, María José Segarra.

L’objecte del Tractat és implementar la xarxa electrònica mitjançant la qual es trametran les sol·licituds de cooperació jurídica internacional. En aquest sentit, utilitzant les noves tecnologies, es facilitarà una transmissió segura en temps real de les comunicacions destinades a l’assistència legal mútua, sobre la base de tractats en vigor i signats entre les parts per via de les Autoritats Centrals reconegudes i encarregades de la seva gestió.
Així mateix, es reduirà el cost econòmic vinculat amb l’enviament físic de sol·licituds d’assistència legal entre Autoritats Centrals, esdevenint innecessària la remissió física posterior de la documentació enviada via la xarxa electrònica habilitada. Un fet que contribueix també a un medi ambient sostenible en resultarinnecessaris l’ús del paper i la tinta.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.