Andorra referma a l'ONU el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic

Una delegació encapçalada pel cap de Govern participa a la cimera de Nova York

La delegació andorrana a la seu de les Nacions Unides aquest dilluns.
La delegació andorrana a la seu de les Nacions Unides aquest dilluns.
Una delegació andorrana encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, i les ministres d'Afers Exteriors, Maria Ubach i Medi Ambient Agricultura i sostenibilitat; Silvia Calvó, han assistit a la inauguració per part del secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, de la Cimera per a l'Acció Climàtica. El secretari general de l'ONU, ha fet una crida a tots els líders perquè presentin plans concrets i realistes per millorar les seves contribucions concretes en l'àmbit nacional per a 2020, seguint la directriu de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle un 45% en els pròxims deu anys i a zero per al 2050.

Andorra referma, un cop més el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic, després de l'adhesió a l'Acord de París, l'any 2015, un marc normatiu que detalla les mesures a prendre per aturar l'alteració del clima i invertir el seu impacte. El cap de Govern, Xavier Espot, explcarà les accions previstes a Andorra en la intervenció que durà a terme el pròxim dimecres en el marc d'aquesta cimera d'alt nivell.

Durant aquesta setmana, la delegació andorrana participarà en els diferents fòrums multilaterals com són, la Cimera per a l'Acció Climàtica, la reunió per a la cobertura sanitària universal, la Cimera per als Objectius de Desenvolupament Sostenible així com la del Finançament per al Desenvolupament.

La 74a assemblea general es fa a la seu de les Nacions Unides a Nova York, sota el lema "Impulsa els esforços multilaterals per a l'erradicació de la pobresa, la qualitat de l'educació, l'acció contra el canvi climàtic i la inclusió".

El plat fort de la primera jornada és la participació de Greta Thunberg, l'activista sueca de 16 anys que ha liderat una mobilització juvenil pel clima sense precedents que també ha portat l’ONU a organitzar durant el cap de setmana la seva primera cimera juvenil del clima. Qui no ha escoltat Greta Thunberg ha estat Donald Trump, el president que ha decidit treure els Estats Units de l’Acord de París i que ha organitzat una reunió paral·lela sobre persecució per motius religiosos. Com a representant de Washington envia un càrrec mitjà del Departament d’Estat, Marcia Bernicat.

 

Comentaris (3)

Trending