Andorra la Vella s'apunta a l''efecte Piqué'

Marsol reconeix una trobada de caràcter molt tècnic amb els nous responsables de l’FC Andorra per analitzar la viabilitat que l’Estadi Comunal pugui esdevenir el terreny de joc del club

-
-
“Ara que el tenim per aquí ho hem d’aprofitar.” La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, no s’ha estalviat de reconèixer que l’aterratge del futbolista del Barça Gerard Piqué al projecte de l’FC Andorra és un esquer al qual el comú de la capital i la parròquia, si pot, s’hi vol enganxar. La mandatària comunal ha reconegut “un mínim contacte a nivell tècnic” amb els nous responsables del club de futbol per tal d’analitzar la viabilitat de convertir l’Estadi Comunal en el terreny de joc de l’equip de Primera Catalana. Fins ara jugava a la Borda Mateu i hi ha interès per traslladar-se a la Prada de Moles d’Encamp. Però la capital no està descartada. 

“Sí que hem intentat passar el missatge”, ha reconegut Marsol tot recordant que el comú ja té sobre la taula una reforma de l’estadi que serà de més envergadura o menys en funció dels suports que tingui la corporació. La cònsol ha afirmat que s’ha parlat amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i també, encara que poc, amb representants de l’FC Andorra. La instal·lació hauria d’experimentar una millora, com a mínim, en els vestidors i les grades. Però si es pot, caldria fer un pensament i anar una mica més enllà perquè “les mides del camp no són les absolutament reglamentàries”.

El comú ha renovat per quinze anys més el lloguer del terreny un està bastit l’equipament esportiu i en funció dels suports que rebi farà una remodelació més o menys important. Ampliar el terreny de joc per dotar-lo de les mides que caldria comportaria haver de ‘desmuntar’ la pista d’atletisme, el tartán que envolta la gespa. S’ha d’acabar de veure “com ho podem enfocar i como ho podem assumir”. Això sí, “sense enderrocar res i mantenir” tant com sigui possible l’actual instal·lació.

Marsol ha recordat que els 20.000 metres quadrats d’espai sobre els quals està construït l’estadi estan afectats per la catalogació urbanística d’equipament esportiu i, per tant, més tard o més aviat l’espai, avui privat, acabarà esdevenint públic, o com a mínim no s’hi pot construir res més que no sigui una instal·lació adreçada al món de l’esport.. I que en el cas que els nous propietaris de l’FC Andorra estigui disposats a dur a terme alguna operació per tal de poder disposar d’una instal·lació en propietat -“a Andorra no hi ha tants espais com aquest”, ha recordat- tot es pot arribar a plantejar, igual com es pot intentar fer algun tipus de coordinació entre la capital i Encamp.

 

Comentaris

Trending