Andorra la Vella rehabilitarà les places Príncep Benlloch i Rebés

El comú ja té definit el nou reglament de metres quadrats de les terrasses del Centre Històric

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol durant la presentació dels projectes.
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol durant la presentació dels projectes.
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol ha anunciat que d'aquí a un parell d'anys es rehabilitaran les places Príncep Benlloch i Rebés. A la tardor  es continuarà la millora a la part alta de l'avinguda Príncep Benlloch, amb l’ampliació en algunes zones de les voravies i la instal·lació de nous fanals i jardineres en el tram restant fins al comú.

Marsol va explicar aquests projectes durant una trobada amb els veïns i comerciants del Centre Històric. L'arquitecte Miquel Mercè, per la seva banda, va presentar la proposta de disseny del mobiliari urbà com el de les terrasses privades de la zona més pròxima a la Casa de la Vall que tindran una base de color determinada.

La cònsol major va anunciar que des de la corporació ja s'ha gairebé decidit quins espais es podran destinar per a terrasses i que ara s’està fent el càlcul dels metres quadrats que podrà tenir cada local en cada una de les zones.

A partir d'aquí, els restauradors hauran de dir quin tipus de terrassa volen i el comú ho valorarà. L'objectiu, segons Marsol, és “trobar un equilibri i la convivència” adequada per tal que de l’espai públic en puguin gaudir tant els propietaris dels establiments comercials i de restauració, com els veïns de la zona. Darrerament hi ha hagut queixes d'alguns veïns pels sorolls i els horaris de tancament d'alguns locals.

 

Comentaris

Trending